Lecithin Shaklee Tak Halal ?

kecoh, gempar mengenai lecithin Shaklee tak halal. katanya ada ekstrak babi dalam lecithin itu. Sejauh mana kesahihannya? betul atau bohong ? kalau tidak mana buktinya? Lecithin merupakan lemak yang boleh didapati secara semulajadi dalam sel hidup, berwarna kuning seperti dalam soya. Lecithin mengandungi kolina dan inositol yang bagus untuk perkembangan otak.Lecithin juga sangat terkenal bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Di mana lecithin berfungsi sebagai pemecah lemak.




Shaklee Halal ?

Untuk makluman semua, product shaklee yang masuk ke Malaysia adalah HALAL . Cuba lihat website Shaklee Malaysia dan Shaklee US. Ada produk yang ada di US tetapi tiada di Malaysia.kenapa? Ini kerana Shaklee amat mementingkan isu ini dan produk yang YAKIN HALAL sahaja yang boleh masuk Malaysia.


Ini adalah siji halal yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America.(ISA). Ala-ala JAKIM Malaysia tetapi mereka dari ketat dari segi pengeluaran sijil halal.


shaklee halal


Walaupun sudah ada sijil HALAL namun masih ada lagi yang tidak percaya. Oleh itu, pihak kami telah menghubungi sendiri pihak ISA untuk mengesahkan perkara ini


lecithin shaklee


Maka terbukti yang lecithin ini HALAL. boleh ambil tanpa was-was. Jika masih tak puas hati mungkin anda sendiri boleh terus berhubung dengan pihak ISA dan Shaklee.

Kurus Dengan Lecithin

Kalau nak cerita pasal ini, memang banyak khasiat lecithin yang korang boleh baca dalam blog ini. Paling glamer tentu sekali ialah ianya membantu untuk turunkan berat badan. Memang terbukti berkesan, dan saya pun dah rasa keseronokan pengambilan lecithin.

Bagus Untuk Otak

Lecithin dalam kajian bagus untuk otak, lagi lagi untuk kanak aktif yang ada ADHD, kajian mendapati lecithin membantu kecerdasan otak, memberi khasiat kepada neuro transmitter dan membuatkan memori otak lebih bagus. 

Lagi Manfaat Untuk Kesihatan

Anda boleh baca lagi manfaat lecithin di sini, memang terbaik, antaranya bagus untuk rambut,hati, dan mengurangkan gejala PMS dan menopaus.

Harga Lecithin Shaklee

1 botol lecithin yang mengandungi 180 biji kapsul ialah RM 52.50. Untuk pesanan , jom order terus dari kami,COD area shah alam, call kami sekarang.


NAK KURUS ? >> KLIK SINI
NAK BODY CUNZ ? >> KLIK SINI
NAK JIMAT? >> KLIK SINI
NAK DUIT ? > KLIK SINI


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

  1. yg lawak g emel tanya kat shaklee kanada tu. apa ke jauh sangat klau g tanya kat shaklee malaysia je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dia nak berkenalan dengan orang kanada

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara