Vitamin Untuk Ibu Menyusukan Anak

Alhamdulillah... Tahniah kepada ibu-ibu yang memilih untuk menyusukan anak anda. Susu ibu anugerah ALLAH yang tidak ternilai harga nya. Susu ibu sememangnya penuh dengan khasiat untuk si kecil. Namun begitu pengambilan makanan tambahan bukan sekadar untuk melancarkan penghasilan susu tetapi untuk memberi lebih khasiat kepada ibu dan bayi. Jom kita tengok senarai vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu yang menyusukan anak. 
Set Ibu Menyusu Shaklee

Alhamdulillah, dalam shaklee ada juga set ibu menyusu yang terbaik untuk para ibu, dan juga kalau boleh, kongsi dengan suami atau keluarga. Tak rugi ambil semua, sebab memang berbaloi. Ada beberapa produk yang boleh diambil mengikut kemampuan seperti dibawah:

  1. Energizing Soy Protein (ESP) - memang terbukti berkesan, memberikan tenaga, dengan glisemik indeks yang rendah, bagus untuk kulit, memberikan tenaga, dan seterusnya membuatkan badan para ibu sihat, dan boleh menghasilkan susu ibu yang banyak.
  2. Alfafla Complex - memang terkenal dengan gelaran "MILK BOOSTER ". Alfalfa juga membantu kita mencuci badan kita dari kotoran dan toksik, seterusnya membuatkan sistem badan menjadi lebih efisien, dan mampu menghasilkan stok susu.
  3. Ostematrix - peneman sebelum tidur, sumber kalsium,vitamin D, magnesium, membuatkan tulang menjadi kuat,  badan segar selepas bangun, nak hilangkan simpul biawak, dan mengatasi sembelit dengan kalsium yang cukup untuk ibu.
  4. Vitamin B - vitamin B dengan asid folik, bagi badan bertenaga, membantu metabolisme makanan, bagus untuk urat saraf, dan mengurangkan stress.
  5. Vitamin C - sesuai untuk antibodi badan, bagus untuk antibodi, kesihatan yang terjamin, dan penting untuk tisu organ dalam tubuh manusia.
  6. Vitalea - multivitamin ini pula memberi semua vitamin dan zat penting untuk tubuh si ibu yang perlukan kekuatan untuk menyusukan anak.

Tips Menyusukan Anak

Walaupun anda berjaya membeli set ibu menyusu, perlu diingatkan juga beberapa tips penting untuk penyusuan susu ibu yang bagus. Saya sertakan juga tips special bagi ibu yang baru melahirkan anak, dan ingin terus breat feed anak.

COD Area Shah Alam

Jika anda berminat untuk mendapatkan set menyusu, boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia.


orang shah alam baik

Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
http://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Post a Comment

2 Comments