Vita-Lea With Iron Formula

Vita-Lea Shaklee merupakan gabungan multi vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia pada tahun 1915 oleh Dr. Forrest C. Shaklee. Vitalea asalnya dikenali sebagai “Vitalize -Mineral’ dan disingkatkan kepada ‘Vita-Min’, dan perkataan vitamin yang disebut hari ini asalnya adalah dari Dr. Shaklee itu sendiri. Seterusnya dengan adanya peningkatan teknologi telah merubah bentuknya dari cecair kepada bentuk tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.teknologi Vitalea ini diubah bentuk kepada tablet yang lebih senang untuk di makan. Untuk pengetahuan anda vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.


multivitaminSetiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan pertubuhan kesihatan dunia. Ia diformulasikan secara seimbang dan komprehensif. 

Manfaat Utama Vitalea

Vitalea diperlukan sesiapa sahaja yang ada kemahuan untuk hidup sihat tanpa mengira jantina ataupun umur. Beberapa manfaat utama Vitalea Shaklee iaitu:

 1. Elemen penting pada sel tubuh - Vita-Lea Shaklee menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan tisu, rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
 2. Pelengkap nutrisi - Vita-Lea Shaklee melengkapkan kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak sihat dan juga pemakanan tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan vegetarian dan yang mengalami anemia.
 3. Penambahan tenaga segera - Vita-Lea Shaklee memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun aktiviti seharian.
 4. Melindungi organ - Vita-Lea Shaklee melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
 5. Metabolisme - Vita-Lea Shaklee membantu dalam merangsang metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
 6. Keupayaan sistem reproduktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar dan melalui tempoh baligh.

Beberapa kandungan lain dan manfaat lain yang terdapat dalam Vita-Lea Shaklee:

 • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
 • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
 • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
 • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopoten
 • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
 • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
 • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
 • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga
sumber: vitaminlabonda

COD Area Shah Alam

Jika anda berminat untuk mendapatkan vitalea shaklee, hubungi kami, atau terus sahaja klik gambar di bawah untuk pesanan secara online :
Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
https://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Post a Comment

0 Comments