Vitamin Untuk Resdung, Alergik dan Alahan

sanya mereka ini sangat sensitif pada perubahan cuaca, tekanan emosi, hama dan juga alahan terhadap sesetengah makanan. Untuk masalah resdung dan alergik, pengambilan supplemen adalah sangat-sangat perlu... Antara supplemen yang boleh membantu anda : Protein (Mealshake/SoyProtin), B Complex, Vitamin C, Alfalfa, GLA dan Vita-Lea
  



 

Cadangan Vitamin Shaklee

1. Energizing Soy Protein (ESP)


Mereka yg berpenyakit adalah berpunca dari sel yang tidak sihat. Protein amat penting dalam penghasilan sel. Namun pengambilan protein yg bagus adalah bersandarkan protein dari tumbuh-tumbuhan berbanding protein haiwan. Ini kerana protein haiwan sangat tinggi dan berat untuk diproses oleh tubuh. Mana datangnya sumber protin? Dari ikan, ayam, telur, kekacang. Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati. Protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37 darjah celcius. last-last dapat rasa sedap je, tapi zatnye dah hilang.  Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama, disamping mengurangkan masalah resdung/alergik. Secara langsung wajah akan nampak lebih berseri. 



2. B-Complex

Stress juga boleh menggangu sistem badan dan menyebabkan pelbagai penyakit. B Complex lebih dikenali sebagai vitamin “Anti-Stress”... B Complex mengandungi B6 - penting untuk pemuliharaan selaput lendir (mengelakkannya dari mengganggu ruang pernafasan). Membantu pengeluaran antibodi badan, membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh, membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati dan memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress...

3. Sustained Release Vita-C

Bagi yang menghidap allergy, sel dalam badan akan mengeluarkan sejenis bahan kimia yg dipanggil “histamine”... “Histamine” akan menyebabkan ruam, bersin, gatal, dan juga penyakit allergy lain. “Anti-histamine” biasanya akan digunakan sebagai rawatan asas untuk masalah ini. Vitamin C bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan dadah anti-histamin. Vitamin C membantu menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan, membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol (salur pernafasan), meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan (immune sistem) dan meningkatkan penyembuhan tissue
 
Alfalfa mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit (resdung) itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.


5. GLA Complex

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - iaitu bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Menyokong sistem immune... Gabungan terbaik untuk mengurangkan radang ekzema dgn membantu mengelakkan kulit menjadi kering, pedih dan gatal... GLA juga merupakan rahsia kepada kulit yg cantik (ini utk kesan jangka panjang kerana ia ada kaitan dgn hormon wanita)


tips merawat alergik



Testimonial Vitamin Shaklee


Norma Linda 

awal2 hr tu guna vit c + gla + vitalea + vit e ...then tambah esp ...slowly muka jd ok..dlu mmg resdung teruk skrg dh makin ok ..cerah n makin licin.. tgh nk try mcm2 lg produk shaklee nih..

Kopiko Laila Maya OnlineShop

adik saya hanya consume alfalfa 1biji 1hari. badan kaku dalam seminggu macam tu. bintik merah keluar juga. tapi lepas seminggu dia okay & resdung beransur pulih.alhamdulillah

Amyza Ajis 

Saya ambik vita e dan esp... alhamdulillah resdung dah ok.. jerawat pun semakin kurang..: )

Su AnNajah 

alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang.. 

Mushafizah A Samad

Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah...

Marsyithah Khidzir 

Saya memang ada simptom resdung. Tambah ada asma.juga bermusim. Saya consume alfalfa n vit c selama 4 bulan dah. Baru baru ni dapat sakit kepala yang sering berulang setiap kali masuk tengahari selama 3 hari, lepas tu mukus senang aje dikeluarkan dengan beberapa kali hembus dan cepat rasa lega. Sekarang hidung dah kurang gatal dan rasa bengkak tersumbat dalam hidung tu (org resdung tau la rasa camana ni) pun dah tiada. Ringan aje bila bernafas. Alhamdulillah.

Asyraf Alias

Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi...slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p...tq Nik Nurul Husna 

Dapatkan Dari Pengedar  Shaklee Shah Alam

Dapatkan segera vitamin terbaik untuk membantu melegakan hidung anda. Jangan sampai sinus jadi penyakit, hubungi kami sekarang. Kalau nak lebih best, klik gambar dibawah untuk memesan secara online melalui sistem esell shaklee. 

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim