Posts

Showing posts from February, 2014

Testimoni Kurus Dengan Shaklee : 3 minggu turun 5kg hanya dengan Lecithin !!!

Image
Alhamdulillah , hari ini nak share testimoni pengguna lecithin shaklee, berjaya turunkan berat badan 5 kg dalam masa 3 minggu, memang terbaik . Jadi mari kita tengok testimoni kurus dengan shaklee di bawah ini. Semoga memberi manfaat kepada kita semua


Nak Kurus Minum Cinch Shake, Bukan ESP !!!

Image
Nampak macam marah je saya ni, hehehe, selamat pagi semua, Alhamdulillah, bangun pada hari rabu ini, esok adalah hari special ainul, saya pun tak tahu lagi nak hadiahkan dia apa, hmmm, ok takpa. Sambung lagi cerita pasal statement kasar saya di atas, memang saya menyarankan kalau anda yang nak kurus, sila ambil CINCH , bukan ESP. Ada beberapa sebab yang patut anda tahu, beza ESP dan CINCH. Oklah, saya pun bukanlah pakar sangat macam seorang MASTER COORDINATOR yang cepat naik, tapi bolehlah nak share sedikit apa yang perlu.


Kenapa Kolesterol Bahaya ?

Image
Salam sejahtera semua, nampak sangat saya tak ada masa nak update blog diet  diet  sihat ni. Oklah, takpa, janji, saya nak anda semua setia bersama blog ni, yang mahu dihidupkan kembali dengan penuh jayanya. Oklah, kali ini, apa kata kita tengok pula kembali cerita pasal KOLESTROL . Sebab sebelum ni banyak sangat cerita buah dada sensasi, kali ini saya nak sentuh isu yang lebih kontroversi , sebab ada orang  kata kolestrol ini bahaya, ada yang cakap tak bahaya. Tapi sebenarnya, semua para doktor, permakanan, nutrionist,shakleenist pun cakap, kolestrol memang bahaya kalau terlebih, lagi lagi kolestrol jahat. Mari kita baca lagi pasal kolestrol ini.


Gemuk Angin ?

Image
Aku dah banyak kali dapat keyword pasal gemuk angin ni di page diet diet sihat. Eh tetiba aku pulak. Hehhehe. Oklah dont worry, kalau nak cerita je yak syoklah. Tapi satu misteri jugak pasal gemuk angin ni. Ini antara luahan saya tentang masalah gemuk angin.



Macam macam Jenis Gemuk Kalau korang masih ingat lagi, dulu blog ni pun ada juga cerita pasal gemuk ni. Ada 3 jenis, gemuk air, gemuk angin dan gemuk lemak. Paling bestnya, bila saya google pasal gemuk angin, semua blog habis dok cerita pasal 3 jenis gemuk ni. Lepas cerita tuh, semua pronote produk kurus masing masing, termasuklah blog kami yang cun ni. Jadi bila cerita pasal gemuk angin ni, dalam bahasa inggeris pun tak tahu. Jadi siapa copy siapa, saya pun tak tahu. Jadi mungkin gemuk angin ni tak berapa kritikal berbanding gemuk gedempul atau gemuk lemak daging.
Aktif Kekal aktif, itu sahaja yang boleh membantu anda semua berusaha lebih gigih. Jangan mudah putus asa, buatlah sesuatu supaya anda kekal aktif, biar jantung anda bua…

Makan Buah Boleh Rendahkan Kalori ?

Image
Betul ke fakta di atas ni ? Aku saja nak tengok juga betul ke kalau makan buah boleh rendahkan kalori ? So aku cuba google, dan tengok, yang keluar, ialah buah buahan yang boleh merendahkan kolestrol, bukannya merendahkan kalori. Adui, apa ini keyword orang cari pun ada jugak ? Tapi kira oklah, sebagai nak menjawab soalan di atas, jom kita tengok apa yang sebenarnya kalori ni. Oklah, asyik cerita pasal buah dada je, kali ini cerita buah kalori pulak !!!


Diet Orang Tua

Image
Bila kita kata tentang diet orang tua, kena faham fahamlah, ye, sebab orang tua ni, ada yang banyak penyakit, tapi ada juga yang masih sihat dan kuat, so bila kita nak sediakan makanan untuk orang tua, ada dia punya pantang larang, ada yang tak boleh makan itu ini dan sebagainya. Jadi, macam mana nak tahu diet yang sesuai untuk orang tua ? Ada yang takda gigi lagi susah nak makan . Hmmm sukar juga ye nak ceritakan tentang masalah ni. 


Tips Mudah Melahirkan Anak Secara Normal

Image
Alhamdulillah, sebelum idea nak keluar ni, saya nak share tips terbaik dari, FB Senang Hamil ni, memang superb dan cubalah, berdoa supaya mudah nak melahirkan anak, apapun jangan lupa like page ni dulu di sini

Kurus Dengan Shaklee

Image
Alhamdulillah, semua orang sekarang ni nak kurus murus, so apapun nak kena faham, beberapa konsep set Shaklee ni. Ada yang komplen berat badan tak turun, berat naik dan sebagainya. Oklah , saya pun nak cerita sikit lah beberapa perkara tentang kurus dengan Shaklee.

Info Sihat Shaklee

Image
Hooo ramai juga nak mencari info sihat Shaklee ini. Produk Shaklee sekarang ni mendapat tempat di hati rakyat Malaysia, dan tak lupa juga di Brunei dan Indonesia. Alhamdulillah, sekarang ni banyak infor kesihatan yang dikongsi oleh SID yang betul betul nak bantu rakyat Malaysia mendapatkan info yang betul sambil mendengar juga nasihat doktor pakar. Oklah, kalau nak info yang menarik, jom kita tengok beberapa tempat yang bagus untuk dilawati.


Apa Itu OsteMatrix Shaklee ?

Image
Bila dok sibuk promo vitalea dan cerita pasal keanjalan payudara dengan shaklee, jangan kita lupakan khasiat Ostematrix Shaklee, memang terbaik , antara produk yang murah, dan berpatutan untuk diambil oleh semua. Apa yang menarik pasal ostematrix ni ? 

Luka Pembedahan Cepat Sembuh

Image
Best jugak tengok perut isteri, lagi lagi perut dia cantik je, sebab asyik tgk buah dada, sekali sekala encik suami tengok juga bahagian perut isteri tuh, tgklah kalau isteri dulu kena operate sebab keluarkan anak yang tercinta. Hoo tengok luka tuh makin pulih tak ? Atau ada masalah tak ? Hooo tak boleh begitu, kena cari tahu juga tips nak jaga luka macam ni.


Luka Sembuh Dengan Minum Meal Shakes Shaklee

Image
Alhamdulillah, korang ada anak tak yang luka-luka, maybe lepas berlari-lari, lepas tuh terjatuh, atau memang ada luka sebab main itu ini, atau lepas kena sakit ke, apa kata korang try minum meal shakes shaklee, mudah je kan ? testimoni di bawah memang sangat sesuai untuk korang. dan korang pun tahu kebaikan meal shakes shaklee ini.


Adakah Ostematrix Shaklee dan Buasir Kawan Baik ?

Image
Seperti biasa, kalau saya tulis , memang akan ada unsur lawak sikit, dan merapu macam kumpulan JAMBU raja lawak. Ostematrix ni memang ramai tahu, boleh membantu mengurangkan sembelit dan bagi kita rasa selesa nak buang air besar. Hahaha, kalau dah sampai tahap buasir, susah kita  nanti, teruk  jadinya. Jadi, betul ke Ostematrix ni kawan baik Buasir ? Boleh ke ostematrix ni boleh bantu pesakit yang ada buasir ? Hooo memang bunyi pelik sikit, tapi takpa, jom tengok apa yang ostematrix boleh bantu.


Dos Omega Guard Untuk Ibu Mengandung

Image
Hoo salam sejahtera semua. Asyik cerita pasal buah dada , punggung wanita, saya nak cerita sikit pasal satu lagi isu tentang dos minyak ikan yang perlu di ambil oleh ibu mengandung . Tentu sekali nak pastikan anak jadi sihat dan pandai apabila mengambil omega guard. Oklah jom baca sikit.


Diet Selepas Pembedahan

Image
Selalunya kalau cerita pembedahan ni, paling normal pun bila saya dengar cerita tentang ibu yang melahirkan anak secara ceasarean, iaitu melalui pembedahan. Nampaknya perut kena belah, dan bayi dikeluarkan segera dari perut ibunya yang comel itu. Oklah, banyak orang kata pasal pembedahan ini, ada yang kata benda itu mitos dan sebagainya. OKlah, untuk betul betul nak tahu cerita ini, jomlah saya cerita sedikit pasal diet selepas pembedahan.


Kenapa Shaklee Sayang GDEX ?

Image
Soalan yang best bila kita tanya kenapa pakcik Shaklee ni nak GDEX hantar stok kepada online customer ni. Hooo, memang terbaik juga. Tapi biasalah kalau ada lambat , kekadang dalam satu masa banyak sangat orang order dalam satu hari. Takpun ada yang stok habis, biasalah sampai terlalu popular ni.


Kenapa Orang Tua Kena Ambil Vita-lea ?

Image
Belum sempat saya nak borong vitalea Shaklee, diberitakan stok sudah habis di HQ shaklee. Mesti orang ramai suka, yelah sebab vitalea ni memang vitamin terawal Dr Shaklee dulu. Multivitamin Shaklee ini memang terbaik dan sesuai untuk diambil oleh orang muda dan orang tua. Tapi kenapa pulak nak beli vitalea ni, lagi lagi orang yang dah makin meningkat usia. Untuk membincangkan perkara itu, saya cuma berkongsi satu cerita yang menarik, testimoni dari seorang anak tentang ayahnya yang mengambil vitalea, vivix dan herblax.


Vita-lea Promo Habis di HQ Shaklee

Image
Hebat sungguh penangan Vitalea lepas raya cina ni, buka je HQ semua orang berebut nak dapatkan vitalea ni. Apa nak buat kat HQ dah habis di borong oleh orang yang awal. So saya tadi dari Kuala Kangsar nak ke kampung halaman Shah Alam sepatutnha singgah ipoh dulu, baru boleh dapat stok vitalea yang banyak.



Paling menarik juga selain dari Vitalea, banyak lagi produk yang selalu habis di HQ , kalau tengok dalam gambar, memang akan selalu update, biasalah inilah keistimewaan produk Shaklee, cepat habis !!!!
Apapun, stok online masih ada lagi, dan paling penting, kedai buka 24 jam dengan sistem online, sampai anak cucu Rumah Mesra Ceria closinh hingga ke titisan terakhir. Alhamdulillah. 
Apapun , masih boleh order online lagi, lebih tenang , tapi kena sabar sikit menunggu abang GDEX .