Diet Selepas Pembedahan

Selalunya kalau cerita pembedahan ni, paling normal pun bila saya dengar cerita tentang ibu yang melahirkan anak secara ceasarean, iaitu melalui pembedahan. Nampaknya perut kena belah, dan bayi dikeluarkan segera dari perut ibunya yang comel itu. Oklah, banyak orang kata pasal pembedahan ini, ada yang kata benda itu mitos dan sebagainya. OKlah, untuk betul betul nak tahu cerita ini, jomlah saya cerita sedikit pasal diet selepas pembedahan.


diet untuk ibu berpantang



Pantang Larang Orang TUA

Kalau nak cerita pantang larang orang dulu dulu, memang panjang dan sangat kompleks. Tak boleh itu dan ini, tapi macam mana orang tua tahu benda benda ini ? Ini semua berdasarkan pengalaman mereka melalui pengalaman berpantang, termasuklah semasa mereka melahirkan kita di dunia ini. Tapi , pantang ini ikut kawasan juga, bak kata doktor kat DEMC, tiada masalah pun nak makan, cumanya dikuathiri kulit akan gatal di tempat pembedahan atau luka lambat sembuh.

Makan Ikan Haruan

Yang ni wife aku pun sangat galakkan makan, sebab sumber protein ikan ini yang boleh menyembuhkan luka pada kawasan yang di bedah. Cumanya sekarang ini, harga ikan naik, dan kena panda i masak ikan ini. Paling best ialah buat sup kata Ainul Mustafa. Kurangkan juga makanan bergoreng . Ayam pun sekali sekala boleh makan.

Minum Air Masak

Dulu kalau cerita, ada orang tua tak bagi minum air, hmmm, tak tahulah apa reason dia. Sekarang ni tak macam tuh. Buat ibu yang lepas pembedahan, mestilah minum air masak yang cukup, ini untuk bagi tenaga kepada ibu untuk menyusukan anak, dan juga melarutkan zat dan mineral yang diambil untuk kesihatan badan

Lagi Pengalaman Best

Kalau nak cerita pasal pengalaman best, sebenarnya korang boleh refer cerita suplement vivix dan zink shaklee yang membantu merawat kesan pembedahan. So memang boleh baca cerita testimonial pengguna vivix dan zink complex di sini.

Comments

  1. bagus kalau dapat jaga makan, memang bagus kalau ambil set terbaik dari shaklee,

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim