Gemuk Angin ?

Aku dah banyak kali dapat keyword pasal gemuk angin ni di page diet diet sihat. Eh tetiba aku pulak. Hehhehe. Oklah dont worry, kalau nak cerita je yak syoklah. Tapi satu misteri jugak pasal gemuk angin ni. Ini antara luahan saya tentang masalah gemuk angin.


cara nak kurus

Macam macam Jenis Gemuk

Kalau korang masih ingat lagi, dulu blog ni pun ada juga cerita pasal gemuk ni. Ada 3 jenis, gemuk air, gemuk angin dan gemuk lemak. Paling bestnya, bila saya google pasal gemuk angin, semua blog habis dok cerita pasal 3 jenis gemuk ni. Lepas cerita tuh, semua pronote produk kurus masing masing, termasuklah blog kami yang cun ni. Jadi bila cerita pasal gemuk angin ni, dalam bahasa inggeris pun tak tahu. Jadi siapa copy siapa, saya pun tak tahu. Jadi mungkin gemuk angin ni tak berapa kritikal berbanding gemuk gedempul atau gemuk lemak daging.

Aktif

Kekal aktif, itu sahaja yang boleh membantu anda semua berusaha lebih gigih. Jangan mudah putus asa, buatlah sesuatu supaya anda kekal aktif, biar jantung anda buat kerja sikit, pam darah keseluruh badan anda. Saya pun tengah berusaha nak aktif balik ni. Aktif ni perkara wajib selepas jaga makan. Saya ingatkan diri saya juga Shaklee Cinch Shake tu hanyalah pembantu, yang bantu saya nak kurangkan berat badan. Jadi anda semua kena bezakan benda wajib dan tambahan.

Penting ke Jenis GEMUK ? 

tak kisahlah, janji kalau dah rasa diri tu gemuk, buatlah something, ambil supplement, bersenam, minum air masak banyak. Tak kisahlah gemuk angin, gemuk minyak atau gemuk gila. Janji pastikan anda kekal sihat.

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak