Nak Kurus Minum Cinch Shake, Bukan ESP !!!

Nampak macam marah je saya ni, hehehe, selamat pagi semua, Alhamdulillah, bangun pada hari rabu ini, esok adalah hari special ainul, saya pun tak tahu lagi nak hadiahkan dia apa, hmmm, ok takpa. Sambung lagi cerita pasal statement kasar saya di atas, memang saya menyarankan kalau anda yang nak kurus, sila ambil CINCH , bukan ESP. Ada beberapa sebab yang patut anda tahu, beza ESP dan CINCH. Oklah, saya pun bukanlah pakar sangat macam seorang MASTER COORDINATOR yang cepat naik, tapi bolehlah nak share sedikit apa yang perlu.


minum shaklee


Matlamat CINCH 

HAhhaha, satu perkara yang patut anda semua tahu ialah matlamat kedua-dua produk . Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT !! Kiranya kesan YOYO antara benda yang paling tak bagus sebab berat badan kita akan turun naik , macam yoyo. Kenapa begitu ? kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE untuk mengatasi YOYO EFFECT ni.

ESP - Pemberi TENAGA ?

Memang betul, ESP memang memberikan tenaga, sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang ni kalau korang tengok, ianya stimulate otot kita supaya rasa bertenaga, sebab itu bila kita ambil ESP, kita rasa cepat lapar, dan terasa nak makan banyak. Tapi, bak kata orang putih, ESP pun dah terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat. 

Berapa Kandungan LEUCINE dalam CINCH ?

Kalau semua orang perhatikan, saya boleh buat kuiz, tentu ramai yang tak tahu, hahaha kalau siapa tahu, mesti dia orang kerja dalam SHAKLEE, Seperti kata pakar Shaklee, memang formula itu dirahsiakan sendiri oleh SHAKLEE, supaya CINCH SHAKE lebih esklusif berbanding produk kurus yang lain. Jadi, LEUCINE dalam cinch shake memang terbaik untuk membantu melindungi otot dari menyusut akibat melakukan aktiviti berat.

Multivitamin

Kalau ikutkan jawapan dari pakar CINCH, ramai je yang boleh ambil, tetapi ada kelemahannya. Cinch terbaik ambil sebab dalamnya ada multivitamin untuk support badan kita yang kurang vitamin, berbanding ESP yang lebih fokus kepada TENAGA, sebab itu ESP ada kandungan B Complex, tapi tidak selengkap multivitamin yang ada pada CINCH.

ESP Semua Boleh ?

Memang dah jadi lumrah berniaga, sebab semua kata ESP boleh cantik dan macam-macam lagi, jadi ramai yang kata nak kurus pun ambil ESP, lepas tu, boleh dapat kulit cantik dan sebagainya. Oklah, jadi diorang kata CINCH tak boleh untuk cantik. Hahhaha, memang menjadi lumrah , dan harga ESP pun lebih murah berbanding CINCH. Tapi akhir kata untuk anda, kalau nak kurus, ambil CINCH SHAKE, BUKAN ESP !!!




013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
https://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Comments

  1. Babah n mama.... So kalau sahur.. yah minum ESP la ye? Minum cinch?

    ReplyDelete
  2. Tak payah minum esp sebaliknye minum cinch? Atau minum kedua2nya sekali ketika sahur x menjadi masalah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ESP dan Cinch tuh ada kelebihan dan kekurangan, sebenarnya nak campur pun boleh, tapi kena peringat sikit bab kalori, jangan berlebih protein, boleh sakit badan.

      Cinch memang dah design untuk kuruskan badan, itu je specialnya dari ESP

      Delete
  3. Cinch memang terbaiklah..
    Inch loss..

    ReplyDelete
  4. Ingat ESP tu boleh menguruskan rupanya Cinch lagi hebat. Jadi yang mn nak kurus memang kena promotw Cinch la. Tq sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinch memang dah direka khas untuk kuruskan badan,jadi bagus minum cinch

      Delete
  5. Memang sangat best cinch shaklee, boleh buat badan rasa kenyang, sesuai untuk puasa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara