Ikan Bilis Lagi Hebat Dari OsteMatrix ?

Salam sejahtera, selamat pagi, satu pagi entry yang saya nak share, tentu sekali sebenarnya saya celup dari idea wife saya pasal ikan bilis dan kalsium, lepastu kenapa nak kaitkan dengan Ostematrix Shaklee. Hoo, oklah, korang tentu suka makan ikan bilis betul tak ? Hooo, sapa tak suka wooo, kalau buat sambal petai, ikan bilis goreng, tentu aku orang pertama yang makan bannyak, best wooo. Oklah, tapi kenapa aku kata Ikan Bilis lagi power dari Ostematrix ? adakah aku gila sekejap ?


ostematrix shaklee


Khasiat Ikan BILIS ?

Oklah yang ni aku malas nak cerita panjang, cuba anda taip sahaja apa itu khasiat ikan bilis, nanti tengok blog pertama itu blog SID Shaklee, ada yang bernama Ida Faz, oklah, terbaik penerangan dia, sebab tolong translatekan artikel dari Livestrong, memang ramai rujuk artikel livestrong tuh, macam macam ada. Oklah, itu yang terbaik, sebab ikan bilis senang cerita mempunyai vitmain A,Kalsium, Kalium, dan Selenium. Hooo, Kalau kata si Ida ini, 100g ikan bilis menyediakan 147mg kalsium, hooo mantap mantap !!!

Berapa Banyak Nak Makan Ikan BILIS ?

Kalau nak makan ikan bilis je, susahlah, mahu muak wei. Sebab itu kalau diorang nak kalsium extra, kena masak sekali dengan sumber kalsium yang tinggi seperti ikan. Tapi macam biasalah, walaupun boleh dapat banyak kalsium, cara masakan yang kurang bagus, boleh mengundang penyakit lain pula. Ikan bilis walaupun bagus dengan kalsium, tapi ikan bilis juga penyumbang kolestrol yang tinggi. Hooo, sebab tu jangan makan ikan bilis banyak sangat, lagi lagi bergoreng, sambal, memang le sedap, tapi kolestrol minyak, dan lain lain, kalau dah kena kolestrol, itu cerita lain pulak, susah wo nak mengubat kolestrol ni.

Perluke Gantikan Ikan Bilis dengan Ostematrix ?

Seperti yang saya kata tadi, kalau nak makan ikan bilis sikit sikit, campur dengan ikan rebus masak dengan betul, itu yang terbaik, untuk sumber kalsium yang lebih natural. Tapi masalah zaman sekarang dengan bahan tercemar, cara masak yang tak betul , menyebabkan penyerapan Kalsium tidak berlaku dengan baik. Kalau nak bagus sebenarnya ialah ambil suplemen Shaklee Ostematrix, yang ni memang direka khas, dengan bantuan vitamin D, penyerapan Kalsium berlaku dengan baik, dan boleh kata Ostematrix Shaklee banyak membantu ibu yang tak lalu nak minum susu, atau membantu orang yang ada alergik makanan laut macam ikan bilis dan sebagainya. Jadi tak rugi ambil Ostematrix Shaklee ini.

Jom Order OSTEMATRIX

Kalau berminat nak dapatkan khasiat kalsium dalam ostematrix shaklee, jom contact nombor di bawah, nak lagi best, beli je secara online dengan hanya menekan gambar di bawah ni, senanglah sekarang, takyah susah-susah pun !!!!


shah alam


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak