3 Tips Khas Untuk Mereka Yang Ada Darah Tinggi Ketika Hamil

Ada wanita yang mengalami darah tinggi semasa hamil dan ada juga sudah ada darah tinggi sebelum hamil. Apa-apa pun kedua-duanya sangat merbahaya terutama ketika hamil. Jangan tak tahu mengalami darah tinggi ketika hamil boleh membawa maut. Sama ada ibu atau bayi. Ada kisah kawan yang ada darah tinggi tiba-tiba koma selepas melahirkan anak. Jadi ibu ibu hamil sila jaga kesihatan ye


pregnant ada darah tinggi


Tips Khas Untuk Ibu Hamil Yang Mengalami Darah Tinggi

1. Pemakanan

Ini la paling PENTING sekali ok. Sila jaga makan. Sila tengok apa yang anda makan. Jangan ingat pregnant kena makan untuk 2 orang ye. Kurangkan makanan segera. NO FAST FOOD. kalau mengidam sangat rasa la sikit tapi air berkarbobat sila jauhi ye. Dah terminum??? Minum air masak balik 2-3 liter. Kurangkan makanan masin sangat. Makan banyak sayuran, buahan.

2. Senaman

Pregnant boleh ke senaman? Boleh dikkkkkk..... Tapi bukan la senaman yang agresif tu. Buat yang simple tetapi berkesan. Buat kerja-kerja rumah macam sapu sampah, basuh pinggan, sidai baju pun senaman tau. Jangan jadi pemalas bila pregnant asyik nak tidur je. Aktifkan diri baru la peredaran darah pun lancar. Badan pun cergas. Kerja-kerja berat serahkan pada suami.

3. Ubat

Sekiranya anda mengalami darah tinggi dan doctor ada berikan ubat sila makan tepat pada waktunya.Jangan gatai nak skip. Semuanya terbaik untuk anda. Kalau taknak makan ubat cari la vitamin atau ulam-ulaman yang dapat membantu. Kalau malas nak makan nak konsistent tak dapat la nak bantu. Fikirkan ianya untuk anda & anak anda.




Cadangan vitamin Shaklee untuk mereka yang ada darah tinggi. Tak kira la masa hamil atau tidak
Garlic Complex : Harga RM 47.50 ( 60bj)
Ostematrix : Harga RM61 ( 120bj)


JOM DAPATKAN IANYA SEKARANG !!!!!

KLIK UNTUK ORDER MELALUI ESELL



013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

  1. darah tinggi berlaku kerana ada kaitan dengan jantung. jantung perlu mengepam darah dengan kuat sehingga menyebabkan tekanan darah meningkat. jauhi merokok dan makanan berlemak. shaklee ada supplement mengekalkan kesihatan anda

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara