Minuman Berkarbonat Punca GOUT ?

Sebenarnya masa aku pergi bawa ainul checkup doctor, masatu aku terbaca paper, hahah, aku rasa bukan ainul yang checkup, tapi ayah ainul, bapa mertuaku yang korang pernah baca cerita dia pasal kat IJN sana. Oklah, tapi masa baca baca ini, tengok pulak artikel best kat dalam paper ini. Betul ke minuman berkarbonat dan beralkohol punca gout ? Oklah, jomlah aku ulas sikit


minum air tinggi gula


Gout oh Gout

Hahhaha, aku baru je nak cari info pasal gout, tetiba kuasa lyna noh datang menyelemat, dia tulis senang je, dalam status facebook tu dia kata macam ini
Gout adalah penyakit yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan di dalam darah. Monosodium urate atau kristal asid urik yang termendap di persekitaran sendi ataupun di dalam sendi boleh menimbulkan keradangan yang menyebabkan sakit sendi. …
Nampak tak ? korang mesti tahu yang sakit sendi tu bahaya, hoo, memang gile rasanya bila kena gout. Korang mesti tengok cerita rock oo, terus jijoi reject sorang gitaris tu sebab kena gout, hahaha, lawak memang lawak, tapi aku tengok sendiri orang kena gout, sakit woo. Tapi kalau korang nak cerita sakit sendi, aku sugest korang baca ni

  1. Apa itu sakit sendi 
  2. Racing dekat federal berebut ubat sakit sendi

Punca Gout

Dalam kajian, dikatakan gout ini berpunca dari permakanan seseorang, hoo, betul ke, tapi aku baca blog terapi ini, banyak benda jugaklah yang dicakap boleh menyebabkan gout. Makan macam-macam, dari makan mee segera, minum kopi berlebihan, makan udang ketam, dan macam-macam lagilah makan. Ada satu je dia kata, korang minum air masak pun boleh menyebabkan gout.

Kandungan Gula Tinggi Bahaya !!!

hahahha, jadi bila aku tengok balik , boleh dikatakan minuman berkarbonat, alkohol memang kandungan gula cukup tinggi. Sangat bahaya, satu boleh sebabkan diabetis, dan satu lagi, pasal gout ini, hooo, bahaya -bahaya. Fruktosa berlebihan selalu didapati dalam makanan dalam tin sebagai bahan pemanis.

Cegah Gout ?

Hahahah, sebenarnya, bila aku baca balik banyak nota pun, bagus cegah dulu, jadi nak cegah, senang je, jaga permakanan dan selalu minum air masak yang cukup, hooo, memang betul. Kalau dah makan tu, rajin-rajin detoks. Selalulah juga bersenam, hoo yes.  Senangkan ? Hahhaa, oklah sampai di sini sahaja dahulu, nak ambil anak kat sekolah dia ok ?

ubat sakit gout

Derita Ayah Zarith Berakhir Dengan Vivix Shaklee

Seronok pulak, bila dapat tahu, shaklee ada produk yang sangat hebat,iaitu Vivix Shaklee, Alhamdulillah, cerita zarith di bawah ini sangat menarik, jom baca sikit kat bawah ini:

Assalamualaikum

Ayah Zarith dah menderita sakit gout ni sejak ayah berusia 30-an. Awal kan? Ayah kata sebab ayah suka sangat makan seafood ni, sampai asid urik pun berkumpul dalam badan ayah. Sekarang ni ayah dah berusia 70 tahun. Cuba bayangkan berapa puluh tahun dah ayah menderita penyakit gout ni. Berpuluh tahun ayah bergantung kepada ubat gout dan ubat tahan sakit.

Kesian ayah.

Bila gout datang, bahagian buku lali ayah bengkak. Nak jalan pun tak boleh, inikan pula memandu. Seret kaki, memapah di dinding. Sanggup ke seorang anak tengok ayahnya macam tu?

Mesti tak tertahan air mata.

Padahal ayah cuma termakan bubur lambuk yang ade perisa udang kering sedikit. Padahal ayah jamah sikit sambal kacang semasa hari raya. Padahal ayah cuma makan sedikit jemput-jemput udang kering yang ibu bust.

Kesian ayah. Kuat berpantang tapi kadangkala tak dapat tahan juga, bila ade majlis tertentu.

Zarith dapat tahu tentang satu produk Shaklee yang Zarith gelarkan tonik ajaib ini dari seorang rakan. Dia kata ibunya penghidap diabetes makan ni ok. Anti-oksidan tinggi. anti-radikal dan anti-penuaan jugak. Bila tengok ramuan yang digunakan clalam Vivix barulah Zarith tahu kenapa Vivix ni begitu istimewa sekali

Zarith tawakal kepada Allah. tuba bell sebotol Vivix untuk ayah makan. 1-lati berdebar-debar. risau ayah taknak makan. Alhamdulillah ayah nak mencuba.

Seminggu lepas makan. ayah cakap badan ayah rasa sihat dan segar. Memang Zarith dapat tengok dari percakapan dan pergerakan ayah.

2 minggu selepas makan Vivix ayah cakap dah boleh tahan 4 hari tanpa painkiller. Tak sakit dan boleh berjalan seperti biasa.

Sebulan lepas to ayah cakap boleh tahan 6 hari tanpa painkiller.

Syukur Alhamdulillah.

Anak mana yang tak gembira bila dapat tahu ayah sihat setelah berpuluh tahun menderita gout. Anak mana yang tak gembira bila dapat tahu ayah tak bergantung lagi kepada ubat yang boleh memberikan banyak side effect pada ayah.

Ayah makan Vivix hari-hari. sebesar satu sudu KFC tu je. Jadi satu botol tu boleh bertahan selama dua bulan setengah. Jimat kan?

Yang paling happy bila ayah cakap " Bagus la vitamin awak bagi ayah tu. dia boleh lawan asid uric dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat lagi." Alhamdulillah Zarith hanya mampu tersenyum.

Kadang-kadang tu bila ayah ada majlis di hotel yang menghidangkan udang galah yang pernah menjadi kegemaran ayah pada waktu muds dulu. ayah makan je. Bila tanya ayah ok ke. Nanti ayah jawab "Sebelum pergi majlis tu ayah dah makan Vivix. Bila malam tu ayah rasa nak kena gout. ayah makan vivix sekali lagi sebelum tidur. Alhamdulillah takde pulak kena gout" Kata ayah sambil tersenyum simpul. Bahagia agaknya dapat makan udang galah setelah bertahun tak makan.

Syukurlah Allah bagi Zarith peluang untuk balas sedikit jasa ayah. walaupun sebenarnya tak terbalas di dunia ini. Semoga ayah sentiasa dilindungi Allah dan diberikan kesihatan yang terbaik.

Dan bila Zarith kongsikan kebaikan Vivix kepada beberapa orang rakan yang menghidap gout. suami menghidap gout. Alhamdulillah mereka juga telah mencuba dan perubahan sangat positif. 

Jom ORDER VIVIX

Jika anda ada family yang kena sakit gout, apa kata jom kita contohi zarith menghadiahkan vivix kepada familynya. Nak order vivix tak, senang je, boleh contact kami, tak pun call je nombor kat bawah ini ok ?


NAK ORDER VIVIX >> KLIK SINI


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com














JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE


Kelebihan menjadi ahli Shaklee bukan sahaja boleh dapat discount product dari 15%-20% malah berpeluang menadapat cash rebate dan bonus. Walaupun kita hanya makan sendiri, membeli untuk keperluan diri, keluarga dan pesanan rakan rakan sekerja pun boleh menyebabkan duit masuk secara automatik ke dalam account bank bila cukup syaratnya.

Ramai yang beranggapan daftar sahaja dengan sesiapa. Sama je kan. Oh! ianya sama tapi tidak serupa. Ramai yang terkandas, terbiar begitu sahaja. apabila ada pengedar yang tetiba sahaja tidak aktif, tidak ambil peduli. Jangan jadi seperti dia ni. kesian..

Oleh sebab itu, sangat penting untuk mendaftar dengan mereka yang aktif , ceria seperti kami

Jadi, apa yang bagusnya kalau daftar ahli bersama keluarga kami; Chromatic Family?

Kami Mementingkan Kecemerlangan 

Kami suami isteri Faiz & Ainul pengasas kepada Chromatic Family ini. Kami mula makan Shaklee pada tahun 2011 dimana isteri mula megambil Shaklee sebagai makanan tambahan untuk tenaga, kulit cantik dan membantu dalam penyusuan anak pertama kali.

Pada Jan 2012, kami telah mendaftar sebagai ahli Shaklee. Mei 2012 baru lah kami serius untuk mengorak langkah serius dalam business dan June 2012 kami telah berjaya mencapai pangkat pertama dalam Shaklee , berjaya mendapat 4 angka dengan business Shaklee walaupun masih lagi bekerja sebagai jurutera (Ainul) dan sibuk dengan research PHD ( Faiz)


Antara koleksi Award kami. 

Award di Anugerah di USA


Apa yang best sangat dengan kami berdua ni?


1. Baru setahun buat business Shaklee sudah berjaya mendapat award Top 10 New Income Leaders. 

2. Setiap tahun mendapat award business Growth. Dimana business kami sentiasa berkembang

3. Pengedar Shaklee yang berjaya mencapai 5 angka sebelum umur 30 tahun. 

4. Pengedar Shaklee yang berani resign sebagai jurutera dan stop buat PHD yang konon lebih terjamin kehidupan masa depan dan kami suami isteri full time bersama sama buat Business Shaklee

5. Pengedar Shaklee yang 100%  menggunakan blog sebagai marketing tools online. 

6. Pengedar Shaklee yang turut mengajar SID lain bagaimana mahu menjana income menggunakan blog

7. Ini dia Google Analytics blog kami dimana setiap hari beribu beribu potential customer masuk tanpa henti. 

8. Artikel blog kami yang viral dan menyebabkan berpuluh puluh SMS, whatspp masuk setiap hari





9. Page facebook kami yang mempunyai 106k likers > Diet Diet Sihat dan exclusive untuk family Chromatic sahaja yang boleh menggunakan page ini. 


10.  Kami adalah blogger hebat yang sentiasa masuk TV contoh LIVE Semanis Kurma , menjadapat jemputan Review KL Fashion Week, Malam Pratonton Filem MIG.

Malah selalu sangat masuk majalah & suratkhabar seperti Kosmo, majalah Pa&Ma, Majalah Midi





Geng Chromatic yang Hebat


Siapalah kami jika tiada mereka. Ahli ahli Chromatic sendiri sangat lah hebat . Malah jauh lebih hebat dari kami. 

Apa yang hebatnya mereka

1. Pakar Set Detox & Kurus anda. Tengok aje la Najihah ni. Ex Engineer dan ful time buat business Shaklee. Awet muda makan Shaklee. Mak anak 3 orang tu.  Apa rahsia dia berjaya kurus? boleh contact beliau ye



bukan setakat testimonial makan shaklee aje yang power . Sales beliau juga power. Ala jual 6-10 botol vivix sehari relax jekk


2. jual 14 botol vivix sehari walaupun sibuk bekerja sebagai pensyarah. hebatkan dia. Inilah Farhanah Omar. siap dapat award jualan sales vivix terbanyak lagi. 



3. Mana kuah nak tumpah kalau tak ke nasi. ratu Viral kami Soffiah Sharif. Tengok je artikel beliau yang hebat. Sehari jual 5-6 tin ESP tu biasa.




4.  Sibuk bekerja di syarikat swasta bukan halangan untuk berjaya dalam business ni. hanya tahu guna instagram pun boleh skor sales RM10,000 dan lebih setiap bulan


SKINCARE BEBAS PARABEN, NO MERKURI, TANPA ALKOHOL . Nak cari shaklee? Cari #almaricantikbyisma . Assalamualaikum semua :) Saya pengedar sah Shaklee Seremban. COD SEREMBAN AREA tanpacaj dan #posseluruhmalaysia menggunakan poslaju gdex dan citylink . Saya sendiri dah pakai NUTRIWHITE ni lebih 2 tahun. Sampai sekarang Kulit masih taknak bertukar pakai yang lain. . Dapatkan harga yang super JIMAT ??????+ FREE SHAKER ?? + FREE KONSULTASI ??+ SESI FOLLOW UP AFTER PURCHASE ???? . . . APA KEBAIKAN PENCUCI MUKA NUTRIWHITE? ?Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit ?Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit ?Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. ?Melembut dan menyegarkan kulit . #daribelogcikaish #cod #codseremban #codseremban2 #codshaklee #shakleeseremban #shakleemalaysia #setbersalin #setberpantang #sethamil #setkulitcantikshaklee #espshaklee #promosishaklee #vivix #sayajualshaklee #sayajual #igshop #milkboostershaklee #shakleesenawang #setkulit #kulitcantik #cantikshaklee #nutriwhiteshaklee . . ??Cara nak mendapatkan produk? Senang je. Whatsap isma #0126716961 Atau boleh membeli dari branch shaklee menggunakan id saya #910287


Ramai ahli ahli Chromatic yang berjaya dalam bidang mereka dan merupakan pengguna Shaklee yang setia. seperti Sasterawan Negara Dato Dr Zurinah Hassan , Owner Butik Mumsluv Pn Aida Fazlin, Pakar Hartanah Tuan Fauzi Ahmad , Coach Business Model Puan Noraishah Ramlan , Pakar Physiology UIAM Dr Harris Shah

Geng Chromatic Yang Ceria, best

Walaupun geng Chromatic yang high profile & glamour, mereka sangat sempoi bila berjumpa. lakukan aktiviti bersama. berkongsi pengalaman, pendapat dan tips untuk sama sama maju ke hadapan








Punya la banyak aktiviti kami buat. Kalau nak tunjuk semua gambar memang penuh la. Boleh tengok terus semua aktiviti kami di SINI. 


Bestkan Group kami ni. Banyak lagi yang best dan kami sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ini.


Daripada bukti-bukti yang ada ni, anda pun dah dapat feel betapa syiok kalau berada dalam Chromatic kan? Jadi, persoalannya sekarang sudah bukan tentang apa yang best sangat pasal Chromatic sampai anda perlu join dalam kumpulan ini.

Tapi,

Apa lagi yang tak cukup sampai anda sanggup korbankan diri sendiri daftar dengan orang lain?




The journey of a thousand miles begins with one step. ~ Lao Tzu


Faiz Saaid  & Ainul Mustafa
ainulfadzilah@gmail.com
faizsaaid17@gmail.com 
013-3612717 / 016-3944294



*Disclaimer: kami sebagai mentor & ahli Chromatic lain sebagai penyokong, hanya mampu buka jalan. Selebihnya masih terletak pada usaha masing-masing untuk berjaya. Bagaimana tiada jalan singkat dalam mana-mana perniagaan yang bukan scam, begitu jugalah dengan Shaklee. Cuma, you’ll be there faster & cheaper.

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara