Waktu Minum Cinch Shake Untuk Kurus

Alhamdulillah, semakin dekat dengan bulan puasa , ramai juga nak cari suplemen untuk kurus. Satu soalan yang menarik bagi penggemar cinch shake ialah soalan bila waktu sesuai yang kita boleh minum minuman soya yang bagus ini. Oklah, ini jawapan cadangan saya. 


cinch shaklee


1. Waktu Pagi Semasa Sarapan

Waktu terbaik ialah masa sarapan, jika anda bersarapan, kurangkan protein intake dalam sarapan, dan gantikan dengan protein shake ini. Paling penting ialah jangan sampai terlampau banyak  kalori. Apapun jaga permakanan, dan lakukan aktiviti yang bergerak.

2. Minum Sebelum Workout

Sangat sesuai kalau anda memang selalu masuk gym, dan minuman cinch yang kaya dengan leucine ini amat penting untuk melindungi otot anda. Maknanya, leucine akan memelihara otot anda supaya tidak kecut, dan ini penting untuk meningkatkan metabolisme, dan seterusnya mampu membakar lemak dalam badan.

3. Masa Sahur Kalau Puasa

Kalau korang nak puasa, minum Cinch adalah yang terbaik, minum juga performance drinks. Cinch memang elok, kalau anda tak makan, maknanya anda belum tentu membakar lemak, tapi sebenarnya jisim otot anda yang berkurang, itulah menyebabkan anda naik  turun naik turun. Istilah ini dipanggil yoyo effects dalam diet. 

Boleh minum ESP tak untuk kurus ?

Boleh, kalau anda tahu nilai kalori ESP, dan esp ini memang bagi anda tenaga, dan rasa kenyang, itu dari kebanyakan SID yang berkata begitu. Apapun, Cinch Shake Shaklee memang telah direka khas untuk program diet berat badan, bukannya ESP Shaklee. Anda boleh baca lagi artikel perbezaan Cinch dan ESP, kiranya banyak kali saya sentuh tentang perkara ini.

Faktor Lain Untuk Kurus

Walaupun minum Cinch shake, kita nak kena tahu juga beberapa faktor lain yang menyumbang kepada berat badan yang sihat, makanya tips di bawah boleh diikuti dengan baik.

  1. Tahu nilai kalori bagi makanan yang korang makan, lagi lagi makan BUAH !!!
  2. Ambil makanan yang berkhasiat, dan mampu membakar lemak
  3. Selalu senaman, ini lagi penting.
  4. Jangan baring je, lakukan aktiviti yang berfaedah.
  5. Matlamat biarlah jelas, bila nak kurus, kenapa dan sebagainya.

Harga Cinch Shake

Harga bagi 15 serving ialah RM 173 termasuk Sabah dan Sarawak. Terus hubungi kami untuk konsultansi SEGERA:
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

0 Comments