Tips Penurunan Berat Badan

Alhamdulillah, bertemu kita lagi dalam blog Diet Diet Sihat. Oklah, kali ni nampaknya kita nak bincang sedikit tentang tips penurunan berat badan. Hoo, ramai kata dia semua dah puasa, dah buat itu dan ini, tapi mula mula turun, lepas tu naik balik. Hmm, ada yang diet, tapi berat tak turun-turun jugak, kenapa ye ? Oklah jom tengok lagi dibawah.


timbang tak betul

Kesan Diet YOYO

Hahha, tahu tak pasal diet yoyo ni ? hoo, senang jelah, diet yoyo ni macam satu kitaran. Mungkin orang ni cuba kurangkan makan, tak ambil itu ini dan seterusnya badan dia memang menurun. Tapi lepas itu lepas tak jaga makan, badan terus naik mendadak, lebih tinggi dari berat badan sebelumnya. Kenapa pulak tuh ? Sebab berat yang turun itu hanya berat otot, bukannya berat lemak. Kalau nak berat betul-betul turun, mesti bakar lemak, bukannya bakar otot. Sebab itu mengikut gambar di atas, orang yang membakar lemak, tak semestinya berat badan dia turun, tapi boleh dikatakan dia saiz pinggang mungkin berkurang dan badan akan berotot. Boleh bandingkan juga orang yang tidak menjaga berat otot semasa diet, didapati badan dia masih banyak lemak, walaupun dalam penimbang berat dah turun.


diet naik turun

Bagaimana Nak Atasi Masalah Diet YOYO ?

Hooo, ada caranya, kalau nak betul betul kurus, memang kena buat latihan intensif yang berat, tapi belum tentu lagi. Jadi cara paling bijak ialah dengan mengambil khasiat LEUCINE. Hoo, kenapa ye ? kerana leucine membantu untuk melindungi jisim otot supaya tidak menurun semasa badan melakukan kerja atau senaman. Jadi otot yang kuat menghasilkan metabolisme yang tinggi dan seterusnya membakar lemak. Baca lagi fungsi Leucine di sini.


bina otot buang lemak

Mana Nak Dapatkan Leucine ?

Cara paling mudah ialah dengan mengambil suplemen Shaklee, Cinch Shake Mix, protein soya yang diperkaya dengan multivitamin dan formula khas Leucine yang membantu mengembalikan bentuk badan yang ideal dan cantik. Minum Cinch Shake ini memang sesuai untuk meal replacement, dan bagus untuk sintesis protein yang membantu membina otot. Boleh baca lagi artikel berkaitan

  1. khasiat cinch shake shaklee
  2. set kurus terbaik 
  3. siapa yang dah berjaya kurus dengan Cinch

COD Area Shah Alam

Jika anda berminat untuk mendapatkan Sustained Release vitamin C dari Shaklee, boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia.


kurus dengan shaklee


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara