5 Fakta Menarik Tentang Soya Shaklee

Alhamdulillah, selepas balik dari motivation rally semalam, tak sangka sales bertimbun-timbun masuk, oklah terbaik nak closing nih. OKlah. untuk hari ini, saya nak ajak anda berbincang dengan satu produk shaklee yang paling cool dalam dunia, iaitu ESP Shaklee. Oklah, tapi kita pergi satu persatu melalui gambar yang disediakan oleh Shaklee Malaysia !!!


kebaikan soya


1) Soya Berasal Dari Asia

Hahhaa, apapun sebenarnya, soya berasal dari Asia, dan boleh tengok wikipedia sendiri, kalau tengok perenggan ni, memang soy bean tu memang dari asia, petikan sedikit dari wikipedia:
Soybeans were a crucial crop in East Asia long before written records began.[53] Their cultivation was long confined chiefly to China and Manchuria,[54] but gradually spread to other East Asian countries such as Korea and Japan. They are now a major crop in the United States, Brazil, Argentina, India, and China. Prior to fermented products such as fermented black soybeans (douchi), jiang (Chinese miso), soy sauce, tempeh, natto, and miso, soy was considered sacred for its beneficial effects in crop rotation. Soy was introduced to Africa from China in the late 19th century, and is now widespread across the continent.

Tapi macam biasalah, ada yang kata soya ni agenda yahudi dan macam macam lagi, bab soya ni memang ramai yang gaduh lagi lagi diorang kata soya ni bahaya. Tapi yang bahaya sebab soya telah melalui proses modifikasi genetik, atau GMO, tapi soya shaklee tak macam tuh.


esp shaklee


2) Kelebihan ESP Shaklee

Kelebihan dia banyak tengok kat atas tuh, hahaha, antaranya takda lemak tepu, bebas kolestrol dan juga sumber terbaik kalsium dan zat besi. Soya shaklee pun rendah kalori, bagus bagi mereka yang hendak diet. Hooo, mantap. Kalau ada yang kata soya shaklee menggemukan, memang dia silap, sebab dah terang terang kata takda kolestrol dan lemak tepu.


kebaikan esp shaklee


3) Khasiat susu dan telur ?

Tak bolehlah nak kata dia ni boleh lawan telur dan susu biasa, tapi memang ESP Shaklee boleh memberikan khasiat yang sama dengan susu dan telur, jadi satu hidangan boleh memberikan 14g protein, 8gram karbohidrat dan 500mg kalsium. bagus tak ?


tips kekal cergas

4) Bertenaga ke minum ESP Shaklee

Ye memang membantu, sebab tulah ianya dikenali sebagai Energizing Soy Protein. Nak tahu kenapa ? salah satu sebab ianya ada 9 sumber asid amino, di mana ianya mengstimulasi otot dalam badan kita supaya aktif dan kekal bertenaga. ESP juga mengandungi kandungan gula yang dilepaskan secara perlahan lahan, kalau cepat sangat rembesan gula, itu yang jadi penat sebab tenaga semua dah guna.


ibu mengandung sihat


5) Kenapa ianya Penting Untuk Ibu Hamil ?

hahahah, satu soalan yang mencabar jugak. Penting ke ? sangat penting, sebab ibu hamil perlukan sumber protein yang banyak, lagi lagi khasiat itu diperlukan oleh ibu dan anak itu sendiri. Jadi, perngiraan sumber protein yang diberikan ialah seperti dalam gambar di atas. Memang best ESP ni menjadi pelengkap dalam set ibu hamil, di mana kalsium antara satu elemen utama yang perlu diambil oleh ibu mengandung.

Macam Mana Nak ORDER ?

Nak order senang je, boleh je terus hubungi Ainul Mustafa seperti yang tertera di bawah nih. Nak lagi menarik, boleh order terus melalui sistem esell shaklee, klik je button order kat bawah ni, Ok ? 


pengedar shaklee terbaik


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

  1. Saya suka ESP sbb ia boley buat saya lari laju2!

    *esp bina muscle

    ReplyDelete
  2. Bukan setakat bagi tenaga..boleh kurus sekali tau...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim