Cara Mengawal Kolesterol

Salam sejahtera semua, hari ini, jom kita tengok macam mana nak kawal kolesterol dalam badan. Hmm, ada magik ke ? Sebenarnya nak kawal kolestrol kena ada DISIPLIN, ye disiplin, antaranya ialah disiplin makan, disiplin membuat pilihan makanan, dan disiplin mencari makanan yang bagus, selain ambil makanan tambahan. Hmmm, jom kita tengok 3 langkah terbaik yang saya boleh bagi anda tahu macam mana nak kawal kolestrol.



kolesterol ubat



Berapa Banyak Pengambilan Kolesterol Dalam Sehari ?

Soalan lazim, dan kadang-kadang tak terfikir pun oleh kita. Biasanya orang duk sibuk macam mana nak kira kalori dalam sehari ye tak ? Tapi penting juga kita tahu macam mana nak kira jumlah pengambilan kolestrol dalam sehari. Oklah, kalau tengok jadual di atas, memang satu statistik yang menakutkan juga. Makanan orang Malaysia, memang tinggi KOLESTROL !!! jadi, kenalah kira sendiri , hooo, tapi biasalah, biasanya makanan kat atas ini sedap-sedap belaka, dan ada yang dah jadi RUTIN makanan seharian kita. 



kurangkan kolesterol



Buat Pilihan Makanan

Hahhaha, yang ini antara benda yang paling sukar, tengoklah gambar awek tuh, nak makan buah atau makan cupcakes, bak kata tokey cupcakes en jeff. Tapi itulah, sekali-sekala nak juga makan cake, benda sedap-sedap, hmmm, memang confirm tinggi kolestrol. Tapi takpa, yang penting, pilihan di tangan anda, nak sedap, atau nak SIHAT. Itu yang buat kita semua dilema nak makan. Tapi kalau betul-betul nak sihat, elakkan makanan lemak Trans dan lemak Tepu !!! Tapi lemak ikan takpa, itu bagus sikit.



vivix kolesterol



Makanan Yang Kurangkan Kolesterol Jahat ?

Hoo ye, memang ada makanan yang bagus untuk kurangkan kolestrol. Antara ianya oren dan blueberry.  Hoo, topik ini pernah saya bincang lagi sebelum ini. Kiranya boleh refer entry dalam blog ini, yang lepas lepas pun ada, sangat bagus, dan berguna, sebelum menjadi parah. Oklah, buat anda yang masih setia dengan blog ini, jom tengok list di bawah tentang kolestrol

  1. BAHAYA KOLESTROL - jom baca kenapa kolestrol ni sangat bahaya kepada kesihatan manusa.
  2. CERITA DI IJN - baca cerita bagaimana dari kolestrol , dah melarat, jawabnya ke IJN lah.
  3. MAKANAN KAWAL KOLESTROL - banyak artikel yang saya tulis, eh tak copy paste je dari internet, tentang makanan yang bagus untuk paras kolestrol badan.
  4. ARTERI TERSUMBAT - ketahui nak cegah arteri tersumbat dari kolestrol jahat ini.
  5. MAKANAN TAMBAHAN- ketahui makanan tambahan yang terbaik untuk mengawal kolesterol



masalah kolesterol tinggi


KURANGKAN KOLESTEROL DENGAN SHAKLEE

Dengan menjaga permakanan serta amalkan nutrisi yang lengkap, kolesterol dalam badan dapat dikawal dengan mengambil set kolesterol shaklee. Mengandungi beberapa vitamin yang bagus dan sangat membantu, dari segi jantung dan tekanan darah.

  1. VIVIX - terkenal dengan antioksidan yang tinggi, Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah. Fungsi Vivix ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan. Resveraterol terbukti berkesan mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.
  2. PHYTOCOL-ST - Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolestrol. Ini bermaksud, lebih banyak fisoterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolestrol yang diserap didalam badan! Anda juga berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.
  3. OMEGA GUARD - Omega Guard adalah asid lemak dari minyak ikan omega-3. Ia sangat tinggi dengan kolesterol HDL..Ia berfungsi untuk membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran. Dengan kehadiran HDL ia dapat merendahkan paras LDL, maka plak pada dinding arteri dapat dicairkan lantas dapat melancarkan aliran darah. 

TESTIMONI SET KOLESTEROL TINGGI


set kolesterol shaklee


set kolesterol shaklee


set kolesterol shaklee


set kolesterol shaklee


JOM ORDER SET KOLESTEROL SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke SET KOLESTEROL SHAKLEE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Ainul Mustafa

Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim