Fungsi ZINK Yang Ramai Tak Tahu

Hahaha, ramai tak tahu, sebenarnya banyak faedah zink ni, hooo, biasalah, bunyi dia agak low profile, apadah makan zink, macam atap zink je, hahaha, itulah pasal. Biasalah tukan, takpa takpa, kali ini saya nak cerita sikit, fungsi zink khas untuk kecantikan , hahahha, Zink untuk cantik ? Pelik tuh .


khasiat zink



Sembuh Luka ?

Oklah, yang ni ramai dah dengar, termasuklah semua SID yang jual zinc complex, paling sempoi pun kata zinc untuk sembuh luka, hehehe, yang ni memang korang semua boleh baca, cerita pasal luka pembedahan cepat sembuh, cerita orang berpantang, biasanya akan ambil zinc dalam diet mereka, hoooo.

Zink untuk CANTIK ?

Jangan tak tahu pulak, zink adalah penting untuk sintesis kolagen. Oleh itu, ia diperlukan untuk mengekalkan keanjalan kulit supaya dapat mengelakkan pembentukan kedutan dan kulit berlendut. Ia juga membantu mengurangkan masalah kulit kepala dan rambut berminyak supaya mengekalkan rambut yang ikal.

Tips Cantik Lagi ?

Hahhaa, kalau nak tips cantik lagi, boleh je baca lagi artikel dalam blog ini, semoga bermanfaat kepada semua, selain itu, kalau nak lebih best, cuba baca artikel ini, mana tahu dapat ilham, jadi pandai. !!!

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara