Nilai Kalori Dalam Kuih Tradisional

Alhamdulillah, hari ini saya dapat info dari abam naja kita yang rajin share info yang best pasal kalori ini. Hoo, kali ini kita tengok sikit info pasal jumlah kalori yang ada dalam kuih-muih tradisional. Hoo, kalau tengok kat bawah ini, memang ada yang sikit dan ada yang banyak.




Kalori Makanan Lain

Hoo untuk mencari jumlah kalori makanan lain, boleh je refer kepada entry saya sebelum ini, sebenarnya cerita pasal buah, tapi masuk sekali dengan kalori kuih. Memang kena jaga sikit bila nak makan kuih ini. Orang kata kuih memanng sesuai untuk diet, tapi jangan salah langkah, kalau kalori tinggi, tak jadi diet tersebut. Memang ada yang suka gabungkan minum Cinch Shake, dan sarapan kuih, tapi kena berpada-pada juga .

Kandungan Gula

Selain dari mengetahui berapa kalori, kena tahu juga kandungan gula dalam kuih tersebut. Sebelum ni ada capture senarai kandungan gula dalam kuih yang biasa kita dengar. Tapi macam biasalah, kena perhatikan sedikit. Kandungan gula tinggi ini silap-silap boleh jadi diabetes kalau tak terkawal. 

Bersenam 

Apapun jangan lupa untuk bersenam, kena aktif, dan juga rajin juga minum air masak. Bila dah bersenam, senanglah boleh bakar kalori yang diambil. Jangan lupa juga, dengan teknik senaman yang betul, masa rehat pun kalori boleh terbakar, hoo, jangan tak tahu yang tu pula. Cerita ni pernah aku ulas pasal orang yang kacau dodol. Boleh baca entry dodol tu di sini.

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim