Kebaikan Phytocol-ST Shaklee

Sebenarnya ada dalam bulan ini,saya ada order phytocol Shaklee secara online,dan, dapatlah kami merasa kenikmatan phytosterol yang ada dalam produk terbaru Shaklee Malaysia ini. Hoo, memang best. Oklah, untuk nak bagi lagi best, apa kata saya share sedikitlah info tentang produk ini. Tahun ini dia launch masa NC Shaklee bulan 6 lepas. 


phytocol shaklee



Kenapa Kena Ambil Phytocol ?

Oklah, soalan yang paling korang mesti nak tanya, kenapa kena ambil phytocol ini ? Benda lain kan ada, hooo, yes. Korang mesti tahukan, bila aku selalu sebut pasal kolestrol, semua tahu, kolestrol tu bahaya, dan boleh menyebabkan strok, sakit jantung macam -macam lagi. Sampai satu tahap itu, Ethan Wang pun ada update pasal kolestrol level dia. Katanya ambil phytocol , kolestrol jahat dia dah mula berkurang, hooo. yes. Oklah, nak baca cerita pasal kolestrol tuh cuba korang baca kat bawah ini:


Kelebihan Pyhtocol-ST

Hahhaa, macam biasa bila sebut kelebihan Phytocol-ST ini, gua akan terus refer pada ayat-ayat skema yang ada dalam banyak blog SID shaklee yang mantap macam superbvitamin, jadi gua terus je kopy sedikit dari blog ini, semuanya cakap macam ini:

  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
  • Halal  

cara kawal kolesterol

Bagaimana Phytocol Boleh rendahkah Kolestrol Jahat ?

Hahhaha, ini satu soalan bagus, macam mana ye. Hooo, cara dia mudah je, sebab dalam phytocol ini ada satu bahan yang dipanggil Phytosterol, atau ejaan melayu Fitosterol. Hooo, phytosterol ini ada wujud sebagai satu gabungan komponen sterol dan stanol dalam tumbuhan. Apa yang bestnya, phytosterol ini rupa DNA dia lebih kurang sama macam kolestrol. Jadi dia lawanlah dengan kolestrol tadi, bila lawan tu maknanya phytosterol tu melekat dengan kolestrol, so kuranglah kolestrol tu masuk dalam saluran darah. Bila dah kurang, ada peluanglah LDL menurun. Ada juga kelebihan lain fitosterol ini, macam biasa copy dari blog lain:

  1. Membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam darah dan menurunkan paras LDL. Disarankan 2000mg fitosterol setiap hari, 30min sebelum makan makanan berlemak.
  2. Jika diambil secara konsisten, paras LDL menurun sebanyak 10% dan risiko serangan jantung berkurang sehingga 20%.
  3. Memperbaiki imun sistem. Fitosterol akan meningkatkan keaktifkan T1 dan kurangkan keaktifan T2. T1 yang kurang aktif menyebabkan mudah dijangkiti penyakit. T2 terlalu aktif menyebabkan alergi, kulit kering dan gatal, arthritis dan sebagainya.
  4. Meningkatkan keselesaan sendi.
  5. Membantu merangsang penghasilan insulin.
  6. Mengurangkan simptom prostate membengkak seperti kerap buang air, tidak boleh mengawal air kencing, air kencing berkurangan dan sebagainya.

Macam Mana Nak Makan ?

Hahhaha, nak makan dia senang je, bagus ambil masa nak makan tuh, standby lah phytocol sebelum nak melantak nasi minyak atau nasi goreng cendawan. Lepastu nak lagi power lagi, tambah pulak dengan COQ Health dan Omega Guard. Hooo mantap, memang layan. Tapi nak pesanlah jugak, minum air tu biar banyak air kosong. Bagus lagi ambil makanan kurang minyak dan lemak, barulah sihat sikit.


kolesterol

Testimonial Phytocol-ST

Kalau nak best lagi, jom kita tengok gambar en Ethan Wang, memang dia enjoy makan shaklee, bila buat checkup yang bagus, result yang sangat bagus, nampaknya memang best makan phytocol shaklee. Jadi rugi kalau siapa tak enjoy makan shaklee.


cara kawal paras kolesterol


COD Area Shah Alam

Kalau rasa-rasa nak cuba, bolehlah boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia.
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara