Minuman Diet Paling Berkesan ?

Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB, Fahmy Bin Barney yang kelihatan bersemangat dan sihat. Oklah, untuk tuan Fahmy, Naja, dan Munzir, saya nak share untuk anda 2 minuman diet yang bagus untuk anda, boleh cuba dirumah ok ? Minuman diet itu ialah

  1. Jus Kiwi Terbaik Dan Sedap
  2. Minuman Alfalfa Yang Menyegarkan


minuman diet berkesan

1. Jus Kiwi Untuk Kesihatan Badan

Alhamdulillah, Ainul dulu pernah dapat offer, dapat free buah kiwi, untuk dibuat promosi. Hoo, memang kitorang pulun makan buah kiwi. Selain, dari kesedapannya, ternyata jus kiwi ini memang best, hahahaha, sampai suruh kawan-kawan rekemen tolong makan. Oklah jom kita tengok sikit apa yang best pasal buah kiwi.

Kebaikan Buah Kiwi

Oklah, kenapa nak makan sangat buah kiwi ini ? Oklah, apa kata kita buat ulangkaji sikit. Macam biasa nak dapatkan kebaikan buah kiwi ini tak susah pun, google je, dah terus dapat. Oklah, hasil dari pembacaan dan copy paste artikel orang putih.

  1. Membantu sistem pencernaan
  2. Membantu mengawal tekanan darah
  3. Melindungi dari kerosakan DNA
  4. Meningkatkan imunisasi
  5. Rendah Indeks Glisemik (GI)
  6. Bagus untuk usus
  7. Membantu membuang toksin
  8. Penting untuk kesihatan jantung
  9. Sesuai untuk pesakit Diabetes
  10. Bagus untuk kesihatan mata
  11. Memberi lebih alkali dalam badan
  12. Baik untuk kulit



Cara Mudah Nak Buat Jus Kiwi

Alhamdulillah, kalau nak tahu cara paling mudah nak buat jus kiwi, bolehlah tengok video ayah saya di atas. Dia buat dengan tenang dan rilek, hooo, memang feel. Oklah, cara buat dia pun tak susah, janji kena ada buah kiwi, jangan buah mangga pulak.

Artikel Menarik

So khasiat buah ini macam macam ada, tapi kena jaga-jaga juga bab buah ini. Tapi takpa, nak lagi mantap lagi kefahaman korang tentang minuman diet, apa kata baca artikel yang dicadangkan di bawah:

  1. Jus mantap untuk kurus
  2. Makan buah rendah kalori 
  3. Fakta menarik tentang buah
  4. Kelebihan buah pisang
  5. Cerita buah mangga


detoks badan sihat


2. Teh Alfalfa Yang Menyegarkan

Ramai dah tahu, terutama penjual alfalfa, tak kisahlah yang jual produk Shaklee, produk lain pun, semua tahu Alfalfa ialah Raja Segala Makanan, bak kata orang jawa celup korea. Alfalfa ini memang best, sampai nak kurus pun, orang suruh makan Alfalfa. 

Tapi dulu ada cerita best, tentang seorang pengidap kanser. Ramai SID pun dah cover cerita ini, pengambilan Alfalfa secara konsisten membuatkan dia lebih baik dan bertambah sihat, dan sekarang pun dah jadi kaya raya.




Minum Dengan Teh Panas

Memang sedap woo, tengoklah muka admin kat atas tuh, hahaha, memang layan weih. Hhahaaa, so bagus untuk detoks, sebab Alfalfa ini boleh minum dengan air panas. Tapi kalau boleh nak lagi power, minum dengan air panas. Kalau minum dengan teh, takut boleh menghakis zat-zat yang ada.

Lagi Manfaat Alfalfa

Memang best, kalau nak cerita pasal Alfalfa, tapi kalau nak menarik jom kita baca tentang kebaikan Alfalfa di bawah ini:

  1. Cerita Tentang Keputihan
  2. Pencuci Seluruh Badan
  3. Diet Sayur-sayuran
  4. Teruknya Resdung
  5. Cerita 18SX

Comments

  1. lagu terbaik...alfalfa terbaik...bagus jugak buat teh alfalfa ni..boleh bg pada yg susah nak telan tablet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tulah, minum teh ni takutlah pulak zat berkurang sebab berkafien

      Delete
  2. suami ai pun suka alfalfa gak..heeee...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara