Sunday, November 30, 2014

Set Awek Cun Mantap Gebu

Nampaknya, sekarang ini memang banyak produk di luar sana yang mementingkan kesihatan, dan ditambah lagi nak cantik, yang nak jadi model, nak cantik untuk suami, dan yang nak naik pelamin, semua inginkan kulit putih gebu cantik menawan. Lepas tu pulak nak body mantap. Hoo, jangan risau, shaklee ada dua produk baik punya, ianya dipanggil Set Awek Cun Mantap Gebu.


awek cun

Kegilaan Wanita Terhadap Vitamin C

Hahaha, ini dulu pernah kecoh, sememangnya, wanita memang gilakan vitamin C dari dulu dan kini, tak caya ye, hahaha. Dulu pernah kecoh, ada suatu ketika, vitamin C shaklee laku macam pisang goreng panas, dan ada yang repackaging balik dan jual secara haram. 

Boleh dikatakan, dalam suatu artikel yang saya baca, kegilaan terhadap manfaat vitamin C memang hebat. Boleh dikatakan, sejak zaman Dinasti Tang (618-907 AD) , mereka dah mula guna oren berry keemasan, guna untuk buat scrub, supaya tak cepat tua. 

Sampailah lah ni, macam-macam petua kita dengar, dan ada yang suka suntik dekat muka, semata-mata nak cantik, tapi yang ni memang tak baguslah, nampak muka tu tegang yang amat, hooo. Lagi-lagi  artis macam Anuar Zain, sangat pentingkan kecantikan dan penampilan, ini baru laki, belum perempuan.

Manfaat Vitamin C Untuk Wajah

Selain dari yang biasa kita dengar tentang kesihatan badan, vitamin C memang sangat bagus untuk wajah yang menawan

  1. Melindungi Kulit Dari Sinaran Matahari
  2. Membentuk Kolagen Dalam Badan
  3. Menyembuhkan Luka
  4. Mencegah Kanser Kulit
  5. Memperbaiki Tekstur Kulit

Protein Buat Wajah Menjadi Gebu ?

Bila bercerita tentang protein, sememangnya, protein memang ialah asas kepada pembentukan badan, Tapi bila cerita gebu putih licin, semuanya mesti kaitkan dengan protein. Banyak manfaat protein untuk kulit yang sihat.

Mengikut kata-kata dalam artikel livestrong, protein mengandungi asid amino yang dipanggil L-lyasine dan L-proline. Dua adik beradik ini sangat penting untuk pembentukan kolagen dalam badan. Jadi kolagen ini yang buatkan kulit kita jadi cantik. Makin lama, kalau tak jaga makan, tak jaga kesihatan, kolagen akan berkurang dan buat muka kita jadi kedut.

Kebaikan Protein Soya

Nak cakap untuk kulit cantik pun best, tapi nak lagi best, kena tahu protin banyak manfaatnya, lagi-lagi bila bercerita tentang manfaat protin dari sumber soya. Manfaat protein soya dari blog Hadhatina MKB ialah

  1. Antioksidan dalam makanan dari sumber soya membantu melindungi daripada kanser dan penuaan. 
  2. Melambatkan atau mungkin juga mencegah kerosakan buah pinggang bagi mereka yang ada masalah fungsi buah pinggang.
  3. Membantu mengurangkan kolestrol (jahat)
  4. Membantu mengekalkan ketumpatan tulang dan mencegah osteoporosis.
  5. Merendahkan risiko kanser usus besar dan kecil.
  6. Membantu menguatkan sistem imun tubuh
  7. Membantu merendahkan tekanan darah bagi wanita yang sudah menopouse


vitamin shaklee untuk kecantikan

Set Awek Cun Mantap Gebu

Hahahha, nak tahu apa itu, ini saya dapat ilham dari pengedar shaklee sungai besar, hari tu jumpa dia, cucu cicit kami, baru baru ini dia syok order vitamin C dan ESP, so saya dapat ilham buat set ni dari dia. Oklah, dua produk ini boleh ambil untuk dapatkan manfaat di atas.


Dapatkan Dari Pengedar Shaklee Shah Alam

Kalau nak COD area shah alam, boleh je calling contact kami di bawah. Kalau malu muka banyak jerawat, ke apa ke, boleh je tekan gambar di bawah , order secara online melalui sistem eSell Shaklee. Memang sangat mudah. Ok dapatkan sekarang Set Awek Cun Mantap Gebu !!!!

No comments:

Post a Comment