Turun 30kg Tanpa Berlari 100km ?

hoiyo Naja DAH KURUS !!!! Terkejut kawannya Kamarudin, yang melihat naja telah turun 30kg, walaupun Din dah berlari lari sampai 100km, semua marathon Kamarudin dah masuk, tapi Naja rilek je dah kurus, tanpa masuk pertandingan. Apa rahsia dia ? Badan dia pun orang dah cakap macam MALEK NOR, Zainul pun cemburu.


rehat membakar kalori

4 Tips Nak Dapatkan Berat Badan Ideal

Alhamdulillah, yang kat atas tadi tu sebenarnya ialah cerita masa mega seminar ASB haritu. Oklah, yang tu , adalah cerita rekaan, watak di atas hanya rekaan semata-mata. Oklah, jom kita tengok apa tips yang best tuh. Oklah kalau nak best lagi, jom kita tengok apa yang boleh kita buat kalau nak badan cunz dan seksi. Sementara tuh, kalau nak tips best, boleh juga refer blog awek shaklee ni, dia pun ada tips best jugak

Tips 1 - SENAMAN

Senaman yang kerap memang bagus dan boleh membakar lemak dengan baik. Tapi nak lagi bagus, korang mesti kena tahu kuasa Afterburn Effect. Apa benda ini ? Kalau korang faham betul-betul, afterburn effect ini ialah kesan pembakaran kalori selepas kita bersenam. Hooo, kalau kita buat senaman yang betul, kita bukan sahaja membakar kalori semasa bersenam, malah selepas bersenam pun boleh bakar banyak kalori, dan ini formula rahsia orang yang nak kuruskan badan dengan cepat dan berkesan. 


tingkatkan metabolisme


Tips 2 - PROTEIN 

Hooo tips kedua ialah memelihara otot dengan pengambilan protein yang bagus. Kalau nak lebih bagus, ambil protein yang mengandungi LEUCINE. Apa itu ? leucine adalah salah satu asid amino yang penting untuk memelihara otot semasa dan selepas kita bersenam. Biasanya, orang yang mengalami diet yoyo ialah orang yang mengalami penyusutan jisim otot, dan bukannya lemak. Jadi pengambila leucine membantu memelihara jisim otot yang meningkatkan metabolisme untuk membakar lemak.


omega guard shaklee


Tips 3 - OMEGA -3

Hahhaha, macam bunyi madu 3 pun ada, tapi itulah yang hebatnya, selain dari kesihatan keseluruhan, bagusnya omega-3 ni banyak, korang boleh dapat antibodi yang sihat dan jarang demam macam adik ipar saya. Tapi nak ceritalah, Ainul nampak kurus, masa pregnant dan selepas pregnant, badan kembali cun selepas ambil minyak ikan.




Tips 4 - TIDUR

Hhahaha, tidur mesti cukup, dan lebih penting mesti berkualiti. Banyak faedah kalau kita tidur dengan konsisten, dan pentingkan kualiti tidur. Antara yang diperkatan ialah tentang hormon lapar. Kalau orang yang kurang tidur, hormon lapar ini akan membuatkan kita rasa nak makan banyak. Kalau orang yang tidur lambat, dia ini akan terlebih suka makan makanan ringan yang confirm tak sihat.

TIPS EXTRA

Banyak lagi tips extra dalam blog ini, takpalah kalau nak tahu tips extra nak kuruskan badan, apa kata kita tengoks satu persatu apa tips extra yang ada, beserta dengan link untuk ke post berkenaaan.

  1. Aktiviti Fizikal -ketahui jadual untuk aktiviti mingguan kita sebagai seorang pekerja atau suri rumah ataupun artis rock tanah air.
  2. Ketahui Konsep BMI - Ketahui cara nak kira BMI yang betul dan faktor lain yang membantu nak dapatkan BMI yang baik. Selain itu, ketahui juga beberapa jenis pengiraan yang lain.
  3. Minuman Detox - Jangan lupa juga ada minuman yang bagus untuk detox badan kita dari toksin dan membantu membuat badan kita kekal sihat dan bertenaga
  4. Pengiraan Kalori - kena tahu juga konsep pengiraan kalori yang betul, ianya membantu untuk membentuk diet yang seimbang lagi sihat

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara