Tips Kulit Cantik Berseri

Alhamdulillah, hari ini bangun, muka kita tak teruk, cantik je, ada kawan kita muka tak elok, ada yang dengki dan sebagainya. Jadi hari ini Dila nak share sikit tips kulit cantik berseri. Memang best, simple je, ada dua vitamin yang bagus. Oklah, hari ni saya nak share sikit pasal

  1. Tips Terbaik Dari Blogger Terkenal
  2. Manfaat Vitamin C dan Vitamin E
  3. Produk Shaklee Yang Terbaik Untuk Kulit Cantik

vitamin shaklee untuk kulit cantik


1. Tips Terbaik Dari Blogger Terkenal

Oklah yang ni saya cedok je dari tips yang ada dalam blog yang saya cari, kiranya diorang ni menduduki carta SEO google nih. Memang hebat diorang ni. Oklah, jom kita tengok siapa yang terpilih nak duduk dalam ini:

Tips Cik Jatt Bekas Jurutera

Saya google, tips Cik Jatt ni nombor satu, baguih dia ni, kulit cantik berseri. Tiba-tiba pulak. Tapi yang penting kata cik jatt ini ada 4 tips. Kalau hangpa baca, dia tulis lebih kurang macam ini lah:

  1. Siang malam kena jaga muka tuh, pakai makeup cuci muka, semua, kena perhatilah sikit. Jangan malas katanya.
  2. Tidur kena cukup, mesti lena katanya, kalau tidur, tutup lampu, barulah hormon tu tak rosak dan boleh sembuh semula kalau ada sel-sel yang rosak.
  3. Makan kena jaga, jangan ambil makanan yang tak berkhasiat, lagi lagi makanan ringan, banyak minyak, kalau tak kena detoks pulak.
  4. Macam biasalah, vitamin kenalah ambil, yang semua standard, mana cukup kalau nak makan makanan yang ada, kena tambah vitamin sikit.

Wajah Cantik TeynTeyn

Buka blog teynteyn ni, hoo, penuh ceria ada love-love macam tu. Pakai seluar pink dan tudung purple memang cantik dan cunz. Hoo, antara yang dia pesan dalam blog dia pasal kecantikan ialah:

  1. Jangan cuci muka waktu pagi, hoo katanya cuci ngan air biasa je, jangan pakai pencuci waktu pagi, tak elok katanya, kalau nak pakai pencuci muka pakai sebelum tidur.
  2. Air kena minum cukup. Biasa dah dengar ini, betul tuh, air ini kan komponen badan utama kita, memang kena minum air masak cukup, bukan air horlicks.
  3. Kena ambil sumber protein. Hmm, betul tu, protein lah penting untuk pembentukan sel baru, penyembuhan sel dan pembentukan kolagen, barulah muka tegang cantik lembab.

7 Petua Dari Sweetbonda @ Mak Manis

Hoo petua dari Kak lin mak manis ini memang bagus, korang boleh baca dari blog sweetbonda. Bak kata isteri kepada tuan peguam , ada tujuh perkara yang bagus untuk kulit yang cantik lagi berseri-seri.

  1. Kekal hidrat - kena minum airlah jugak, macam kata teynteyn tadi
  2. Bersenam - hooo, bersenam pun betul jugak , lebih detoks kan badan dari peluh
  3. Berhenti merokok - memang tak bagus, sebab dia boleh kurangkan vitamin dalam badan kita
  4. Makan kena jaga - semua pun setuju makanan kena berkhasiat, tak leh makan jajan dan fastfood
  5. Tidur cukup - tidur pun penting, masa inilah nak sel-sel nak tumbuh semula
  6. Jangan Stress - hehhe, hidup kena gembira, kalau stress, macam-macam penyakit datang
  7. Ambil kolagen - yang ni memang ramai orang gila sekarang, semua nak muka cantik macam ayu raudhah.

Oklah, sebenarnya , banyak lagi tips-tips menarik dalam internet. Tapi dalam blog Dila ini pun ada macam-macam tips nak kulit cantik. Kalau nak best, boleh tengok entry yang best untuk wanita-wanita yang sayang suami:

  1. Merawat kulit yang cedera teruk
  2. Hilangkan parut dengan cepat
  3. Petua kulit gebu 
  4. Hilangkan jeragat di muka

2. Manfaat Vitamin C dan Vitamin E 

Kalau cerita bab satu, tips dari blogger, memang tak habis, tapi Dila nak ceritalah sikit, ada dua vitamin yang penting dalam kehidupan kita. Ada dua, hooo, satu vitamin C dan E. Hoo hebatnya. Satu larut air dan satu larut dalam lemak. jom kita tengok apa kebaikan dua vitamin ini.


C untuk Cantik

Bila kita sebut C, mesti kita ingat macam-macam yang positif tentang C. Cantik,ceria,cergas, cemerlang. Memang vitamin C sangat cemerlang untuk yang hendakkan kulit cantik macam Che Ta. Manfaat vitamin C yang Dila baca dekat kakak red comel yang comel itu ialah


Kenapa Kena Ambil Vitamin E ?

Bila kita sebut vitamin C, ramai dah tahu manfaatnya. Tapi jangan lupa juga ye, vitamin E pun memnag power jugak. Memang vitamin E ini dikenali sebagai vitamin Cintan Cintun, yang ni orang dewasa je, boleh baca, hehehe. Manfaat vitamin E ialah:

  1.  Melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).
  2.  Mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
  3.  Sangat membantu dalam aspek kesuburan.
  4.  Membantu mempercepat proses baik luka.
  5.  Membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.
  6.  Membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  7.  Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


tips cantik berseri


3. Mampukah Shaklee Bagi Kulit Kita Cantik ?

Bila kita sebut pasal produk ini, banyak produk diluar sana yang berkesan, tapi produk Shaklee sangat istimewa, ramai dah cuba, paling best tengok muka master Farizan yang terus jadi comel selepas amalkan Shaklee. Oklah jom Dila nak share kat korang produk shaklee yang boleh diambil untuk membantu mencantikkan kulit

  1. Sustained Release Vita-C Plus - Sustained Release Vita-C adalah pilihan paling tepat yang mampu bertindak sepanjang hari bagi membekalkan semula vitamin C yang hilang daripada tubuh disebabkan oleh aktiviti harian.
  2. Vita-E Complex - mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.
  3. Energizing Soy Protein (ESP) - Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.
  4. Shaklee Collagen Powder - suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah
  5. Vivix - mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

Nak Kulit CANTIK ? ORDER SEKARANG

Kalau rasa nak dapatkan set kulit cantik shaklee ini, bagus korang contact kami, kami boleh bagi macam-macam tips yang sememangnya SID diluar sana pun tak tahu. Tapi kalau malas, boleh je order line dengan klik sahaja gambar di bawah. Oklah, jangan buang masa, sebab bulan ini ada promosi berkembar tau !!!!

Comments

  1. B'senam, Minum air,tidur cukup tu mmg penting.... tp Cikna mxm dh lma tingglkn vit e....>_<

    ReplyDelete
  2. CN pun duk maintain jer amik vitamin c , bukan sahaja utk kulit cantik, tp utk tingkatkan antibidi badan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tuh,cikgu, nak elak kanser makanlah vitamin C

      Delete
  3. vitamin c n collagen feveret supplmnt.. colagen buat masker cmpur toner nutriwhite.. besstt sgt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara