Monday, February 9, 2015

Badan Penat Malas Letih Lesu ?

Selamat sejahtera semua, hai apa khabar ? Dah lah tajuk cerita pasal malas badan penat, tengok entry blog Dila pun, korang tahukan hehehe. Oklah, takpa. Bila kita bercerita pasal malas, badan, penat , lesu, banyak perkara jugak yang kita boleh lihat. Oklah, yang adalah cerita yang ada dalam blog Diet Diet Sihat yang mantap ini.


penat letih mengantuk


Cerita Kelas Blog

Cerita kelas blog ini bos Dila punya, hehehe. Oklah, cerita dia tuh, adalah korang boleh baca dan hayati setiap makna yang tersurat dan tersirat. Oklah, paling penting, ada beberapa tips kalau nak travel, lagi-lagi kerja sana sini, memang penat, tapi kalau tak tinggal solat, insyaallah selamat.

Cerita Fatimah Dan Madu

Kalau baca story ni pulak, korang akan tahu, kenapa pentingnya kita kena kuat. Hoo, eh tak, sebenarnya dalam ini ada banyak tips, kenapa badan penat, faktor kepenatan. dan paling penting ialah tips dan doa yang boleh diamalkan kalau rasa malas sangat.

Kisah Kantoi Awek ?

Hahahha, cerita lawak ini, penuh dengan beberapa tips kesihatan. Percintaan Hasmida dan Azizan, hooo, romantik, jumpa doktor sama-sama. Hoo, paling best ada beberapa tips Dr Zubaidi pasal kepenatan, dan paling merana ialah penat ini adalah simptom kepada Diabetes. Jadi sila klik link ini dan baca, sebab ianya sangat penting.

Kerja Untuk BOSS atau DIRI SENDIRI ?

Oklah, yang ni memang agak best, sama je pun, cerita pasal penat juga. Tapi, bila kita fikir balik, kenapa kita tak nak bekerja untuk diri kita ? kenapa kita perlu fikir masalah orang lain ? Kenapa kita tak nak usahakan legasi kita ? Jom baca, sebab dalam ini ada sedikit motivasi bagi yang selalu rasa penat kerja.

Stress Dengan Trafik Jammed ?

Sebenarnya, kalau difikirkan balik, badan kita lepas balik kerja penat bukan sebab apapun, sebab duduk lama sangat dalam kereta, aiyo, boleh trafik jammed lama, boleh stress, itu yang datang badan penat, penyakit pun mudah melekat. Oklah, jadi, saya nak awak baca, ada vitamin bagus untuk anda semua.

Minuman Untuk Tenaga ?

Jangan lupa, dalam blog ini, ada banyak minuman, yang bagus untuk diminum, tapi yang saya nak promote ini ada baik punya !! Semua boleh hentam, mau macam-macam pun ada, kasi cantik kulit, gebu-gebu, semua boleh.

Persiapan Bulan Puasa ?

Oklah, sebab badan penat ini, kita takutlah kan. Oklah jom kita tengok video akak bawah ini. Dia kata dia steady je puasa, walaupun masa tu pregnant. Hoo, jom tengok video bawah ini. Memang cool lah. Akak ini memang power !!!




Kesimpulan

Kalau badan penat, kena jaga, jangan salah makan, jangan salah minum, buat aktiviti berfaedah, rajin rajin bekerja, cari motivasi, beribadat, dan macam-macam lagilah. Oklah, kalau dah penat sangat, jangan lupa ye, contact kitorang kat sini.


Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

11. Badan Malas

2 comments:

  1. Wah..punca-punca menarik sangat ni..eh, apa-apapun nak menang jugak lah hp tu!

    ReplyDelete