Lesu Penyebab Malas ?

Assalamualaikum. Pagi pagi buta nih, nak update blog sikit. Cerita pasal lesu je. Tapi memang, penyakit lesu, memang ramai tak suka, inilah buat ramai jadi tak tentu, time banyak kerja, ada je penyakit lesu ni datang, penat, mengantuk, nak tidur je jawabnya. Macam mana tuh, huhuhu, boleh jadi malas kalau tak diatasi.


jadi letih penat


13 Punca Kelesuan

Hooo, di curi data ni dari blog lyna noh, vitaminsemula jadi, jadi nak mudahkan cerita, korang boleh tengok korang dalam kategori mana, so dari situ korang klik kat situ, ada penyelesaiannya, ok ?


Macam-mana Nak Atasi Lesu ?

Hooo, sebenarnya, dah banyak artikel dah pasal lesu nih, tapi nak mudahkan korang search balik, ni saya senaraikan beberapa artikel berkaitan nak atasi penat dan lesu, memang sangat bagus untuk korang baca balik artikel kat atas tuh. 

Suplemen Terbaik Untuk Badan Lesu

Oklah, nak lebih mudah lagi, jom kita cuba beberapa tips suplemen yang bagus untuk korang, supaya badan tu kekal cergas dan bertenaga. Memang bagus kalau ambil vitamin kat bawah nih.

  1. Vitamin C - memang sesuai dengan namanya C untuk cergas
  2. Vitamin B - memang bagus untuk metabolism badan
  3. Kalsium - ambil sebelum tidur, bagi tidur yang berkualiti dan tulang yang sihat
  4. Polyphenol - yang ni super duper power, merawat sampai ke sel DNA.

Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

18. Lesu

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara