Rahsia Kandungan Vivix Shaklee Terbongkar

Harini nak cerita sikit pasal produk, hehehe, tapi bukan sebarang produk. Produk baik punya. Memang diakui ramai ahli shaklee. Oklah, jom kita tengok apa yang ada dalam vivix shaklee. Kenapa dia power sangat ? Ooo, rupanya ada 4 bahan ajaib dalam vivix ini. Jom kita bongkar


muscadine grape1. Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu satunya anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.Ia mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang. 

2. Elderberry atau Sambucus Nigra

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional. Manfaat lain jus elderberry ialah

  • telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995. 
  • Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengobatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteri. 
  • Kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kanser, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
  • Meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengobati penyakit AIDS dan kanser.
  • Menurunkan kadar kolesteroldan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
  • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
  • Mencegah dan membantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas. 
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3 Purpple Carot

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids ,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah btanggungjawab pd warna merah menyala, biru dn ungu pd buah dn sayur. Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dn anti carcinogen. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

4.Polygonum Cuspidatum 

Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan prosespenuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dn megurangkan berat badan

sumber: ibuhaziq

Testimonial Vivix Shaklee

Jangan lupa tonton dan membaca testimonial vivix shaklee ini. memang terbaik punya. Ada 4 testimonial yang korang boleh baca dalam blog nih, satu tu artis pakai, memang cun.COD Area Shah Alam

Alhamdulillah, sebenarnya kalau korang tengok banyak testimoni , seronok tengok SID lain, dapat bantu mak ayah mereka sihat dengan berikan vivix, dulu Nik Rahim pun buat poster pasal vivix ini, hahaha, bagus tuh. Kalau nak mudah, order direct dari shaklee dengan klik gambar order di bawah. Nak contact kami bincang dulu pun boleh. 

013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

1 Comments