Vitamin Untuk Menghasilkan Sperma Yang Sihat

Walaupun kesuburan biasanya dirujuk sebagai isu wanita, ia juga memberi kesan kepada lelaki. Kira-kira satu dalam setiap 20 orang lelaki telah mengalami penurunan kesuburan, bermakna ia boleh membawa mereka kepada kesukaran untuk mendapatkan anak.

Sperma yang sihat lebih mampu untuk menghasilkan bayi yang sihat, dan kesuburan bergantung kepada kesihatan ayah dan juga ibu. Sesetengah vitamin boleh membantu meningkatkan kesihatan sperma. Selain mengekalkan berat badan yang sihat dan menguruskan tekanan dengan berkesan, diet yang seimbang adalah sama penting untuk bakal ayah sepertimana bakal ibu.


tips sperma pekat


Vitamin Untuk Menghasilkan Sperma Yang Sihat

MayoClinic.com mengesyorkan makan makanan yang kaya dengan vitamin C untuk meningkatkan kualiti sperma. Vitamin ini kaya dengan antioksida, yang membantu untuk melindungi DNA sperma itu, mengurangkan tahap sperma rosak setiap ejakulasi. Pengambilan harian yang disyorkan vitamin C untuk lelaki lebih 19 tahun adalah 40 miligram. Ini nutrien antioksidan yang terdapat dalam buah-buahan sitrus, tomato, jus delima, brokoli dan sayur-sayuran berdaun lain.

Vitamin D

BabyCenter menyarankan meningkatkan pengambilan vitamin D untuk meningkatkan kesihatan pembiakan lelaki. Cara pengambilan harian yang disyorkan 10 mikrogram vitamin D meningkatkan semua aspek kesihatan sperma termasuk jumlah sperma, pergerakan dan kualiti. Vitamin D dihasilkan secara semula jadi dalam badan apabila kulit anda terdedah kepada cahaya matahari; ia juga didapati dalam makanan seperti salmon dan susu diperkaya.

Asid folik

Asid folik, atau folat, adalah penting dalam melindungi sperma daripada kromosom atau genetik yang tidak normal, menurut laman web "What to Expect."  Ini vitamin B kaya dengan antioksidan, yang serupa dengan vitamin B yang lain. Tahap yang rendah folat juga telah dikaitkan dengan jumlah sperma yang lebih rendah. Pengambilan harian yang disyorkan untuk lelaki dewasa ialah 200 mikrogram. Asid folik boleh didapati dalam makanan seperti kentang, sayur-sayuran berdaun, kacang, jus diperkaya dan banyak bijirin sarapan diperkaya. Dengan mengambil suplemen vitamin juga boleh meningkatkan tahap vitamin ini.

Vitamin E

Vitamin E juga mengandungi ciri-ciri antioksidan pelindung yang boleh membantu melindungi motilitas sperma, kemampuan sperma untuk "berenang" atau perjalanan dari lelaki kepada ova atau telur dalam perempuan. Satu kajian yang diterbitkan dalam "Jurnal Andrologi" melaporkan bahawa orang-orang yang telah diberi dos oral 400 miligram vitamin E setiap hari menunjukkan motilitas sperma lebih baik, memberikan mereka peluang yang lebih besar impregnating rakan wanita mereka. Ini berlaku kerana vitamin E menghalang lipid atau lemak struktur dalam sel-sel sperma daripada rosak atau musnah.

PENTING VITAMIN E KEPADA LELAKI

Satu kajian telah dijalankan di sebuah ‘Infertlity Centre’ di Iran oleh Mohammad K Moslemi dan juga kajian oleh Samaneh Tavanbakhsh dari Jabatan Urologi, Fakulti Perubatan di Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran yang pada tahun 2011 melibatkan 690 lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg). Hasil kajian ini menunjukkan keputusan yang memberansangkan apabila kadar radikal bebas dalam badan memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma. Manakala, kekurangan Selenium dan Vitamin E juga memberi impak kepada fungsi kelelakian. Kajian ini jelas membuktikan betapa kritikalnya keperluan Vitamin E untuk kesuburan lelaki.

Kajian lain juga mendapati bahawa Vitamin E meningkatkan kesihatan dan kualiti sperma. Dalam satu kajian, ia menunjukkan bahawa pergerakan sperma, peratus sperma hidup dan peratus daripada spermatozoa normal, semuanya meningkat dengan penambahan vitamin E dan selenium.


lelaki gagah perkasa


Vitamin yang membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti Sperma
Harga Set Kesuburan Lelaki ini adalah
Vitamin E (120bj) = RM157 
Zinc ( 120bj) = RM35

SPECIAL Package SET KESUBURAN ini hanya RM 160 sahaja

dan anda akan mendapat Consultation PERCUMA dengan setiap Pembelian dari kami

Anda boleh mendapatkankan vitamin ini dengan menghubungi kami 
SMS/Whatsapp di 013-3612717 atau 016-3944294 

Klik Order Di bawah Untuk Membuat Pesanan Secara Online !!!

harga murah


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

2 Comments