4 Vitamin Hilangkan Stretch Mark

Menurut herbs2000.com, stretch mark dibangunkan apabila badan diregangkan di luar keupayaan kenyal itu. Latihan berat badan sengit dan berat badan yang dramatik sering cara stretch mark hodoh diwujudkan. Walaupun mereka memberi kesan kepada kedua-dua jantina, wanita lebih mudah untuk meregangkan markah daripada lelaki. Kehamilan dan akil baligh juga kali apabila stretch mark boleh berasal. Stretch mark biasanya muncul pada perut, peha dan dada wanita.

Vitamin A

Laman web teenbodybuilding.com, menggesa penggunaan vitamin A untuk memerangi stretch mark. Anda boleh menelan vitamin A. Vitamin A dikatakan boleh merangsang pertumbuhan kulit dan membaiki kulit yang rosak. Vitamin A membantu meningkatkan dan meningkatkan kandungan kolagen dalam kulit. Kolagen adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam tisu badan anda. Kolagen membolehkan kulit kekal lembut dan lembap.

Vitamin C

Herbs2000.com menekankan kepentingan vitamin C untuk kulit anda. Vitamin C terkenal dengan keupayaan untuk membantu menyembuhkan luka-luka kulit dan tisu parut yang rosak itu. Nutrien dalam vitamin C adalah penting untuk kesihatan keseluruhan kulit anda. Vitamin C juga boleh diambil secara lisan atau secara topikal.

Vitamin E

Teenbodybuilding.com melaporkan bahawa mengambil vitamin E sebenarnya boleh membantu mencegah stretch mark daripada membangun. Vitamin E adalah antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan tisu kulit dan membran. Oleh itu, vitamin E adalah berkesan pada kedua-dua mencegah dan merawat stretch mark. Vitamin E boleh diambil secara lisan. Walau bagaimanapun, permohonan topikal vitamin E dianggap paling bermanfaat.

Zink

Menurut teenbodybuilding.com, zink adalah suplemen yang cemerlang untuk mencegah dan mengubati tanda regangan. Zinc membantu dalam memerangi stretch mark kerana ia menjana kolagen. Kolagen tidak terdapat di dalam makanan. Oleh itu, zink perlu secara lisan ditelan dalam bentuk kapsul.

sumber: livestrong

Post a Comment

0 Comments