Berpuluh Tahun Pesakit Bell’ Palsy Akhirnya Sembuh Kembali

Bell’s palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas.

“Terdapat beberapa keadaan yang boleh menyebabkan kelumpuhan muka contohnya ketumbuhan otak, strok dan penyakit Lyme. Namun jika tiada sebab dan berlaku kelumpuhan, maka ia dipanggil Bell’s palsy


sembuh bell palsyBell’s palsy dikenalpasti melalui bentuk muka seakan jatuh sebelah. Kegagalan saraf VII berfungsi menyebabkan mata pesakit tidak boleh dikerdip dan tutup, senyuman dan pergerakan bibir terganggu, lidah mengeras, kening juga seperti berkerut dan terangkat, air liur meleleh dan hidung seakan terjatuh pada bahagian yang terjejas.

Sesetengah pesakit boleh merasai kelainan pada wajahnya beberapa hari sebelum diserang Bell’s palsy seperti rasa kebas, sakit bahagian telinga dan rasa kelainan pada lidah.


bell palsy


Pelbagai Rawatan boleh dilakukan termasuk rawatan tanpa ubat iaitu dengan vivix

Product ini hanya makanan tambahan bukan ubat . Sila dapatkan nasihat doctor jika anda dibawah rawatan doctor.

Untuk mendapatkan set bell pelsy bagi rawatan alternatif untuk orang kesayangan anda sila hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com


bell palsy shaklee


TAK NAK MUKA HEROT LAGI ? >> KLIK SINI

NAK HARGA MURAH ? >> KLIK SINI


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

0 Comments