Petua Kurangkan Darah Tinggi

Salam sejahtera semua, hari ini bila check balik blog boss saya ini, ramai je yang tanya, eh, apasal semua nak tahu pasal darah tinggi. Bahaya sangat ke ? Ada petua ke nak atasi masalah darah tinggi ? Hmmm, jom kita baca sikit pasal darah tinggi ini.


kawal darah tinggi


Bahaya Darah Tinggi

Semua orang tahu, bahaya darah tinggi, sekarang ini dah tak kira tua muda miskin kaya, semuanya kena darah tinggi, kecuali yang betul betul jaga badan jaga makan. Lagi bahaya bila boleh sampai kena penyakit strok, sakit jantung, dan kalau tak di jaga, ianya boleh sampai masuk IJN, terus kena buat pembedahan pintasan seperti yang terjadi kepada ayah kandung boss saya Puan +Ainul Mustafa .

Pengajaran Dari Pembedahan Pintasan Jantung di IJN

Tekanan Darah Tinggi Semasa Mengandung

Oklah , yang ni agak berbeza sedikit , wanita yang mengandungkan anak, biasanya memang akan kena. Apa yang tak bestnya ialah ianya boleh  menyebabkan berat badan naik mendadak, walaupun berat baby tak naik. Itu yang bahaya itu, tapi nasib baik, ada beberapa tips baik yang dikongsikan oleh Puan Ainul sendiri di bawah

3 Tips Khas Untuk Wanita Mengandung Yang Ada Tekanan Darah Tinggi
Vitamin Untuk Ibu Hamil yang Ada Darah Tinggi

Tips Mengatasi Masalah Darah Tinggi

Dalam Blog ini ada je banyak tips yang saya kongsikan untuk ada, tapi paling penting sekali, ialah jaga berat badan, jaga makan, dan selalulah aktif bersukan keluarkan peluh. Memang tak dijangka sekarang ini zaman duduk depan komputer layan facebook, jadi tak sedar darah dah tinggi. Oklah, takpa, jom baca tips di bawah ini yang membantu:


Cerita Ibu Ainul Yang Di Masukkan Ke HOSPITAL

Memang ini satu cerita lama yang dikongsikan oleh puan Ainul sendiri. Ibunya memang ada masalah darah tinggi, dari dulu lagi, memang badannya sentiasa tak bertenaga, pernah dengar jugak sampai tak larat nak solat. Sehinggakan suatu ketika, dimasukkan ke hospital kerana tekanan darah tinggi. Keluar hospital, tentu sahaja tekanan darah mungkin naik kembali, jadi kenalah ambil langkah penjagaan yang betul.


vivix shaklee


Ainul Hadiahkan VIVIX SHAKLEE 

Alhamdulillah, ibu Ainul balik dari hospital amalkan Vivix Shaklee, dan satu lagi vitamin kegemarannya ialah GLA COMPLEX. Selepas daripada tuh, memang nampak sentiasa sihat, tak macam dulu, boleh pulak jaga ayah Puan Ainul masa di IJN. Nak tahu apa yang bestnya pasal vivix ini, kena baca lagi artikel vivix di bawah, memang terbaik untuk warga veteran yang sukar nak telan ubat


Hadiahkan VIVIX Untuk Orang Yang Tersayang

Sebelum berlaku keadaan yang lebih teruk, ikhtiarlah dengan VIVIX Shaklee, berkat doa usaha tawakal, insyaallah masalah dapat dikurangkan, dipermudahkan seterusnya badan menjadi sihat. Jika berminat nak dapatkan Vivix, klik gambar di bawah untuk membuat pesanan secara online:


kencing manis


Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara