Petua Mengelak Kencing Manis

Salam sejahtera semua. Apa khabar, pagi-pagi masa nak sahur ni, sempatlah sikit nak update blog, hoo, ada orang tanya saya, macam mana ye nak elak kencing manis, ada petua ke ? Hmm, ada, oh ada, jawapan dia sangat senang, iaitu jaga DIET, hmm oklah, jom kita tengok lagi kat bawah ini.


kaki kena potong


3 Jenis Diabetes

Korang jangan tak tahu, ada 3 jenis diabetes, type 1, 2, dan GDM, yang gdm ini khas untuk wanita yang pregnant, tetiba je paras gula jadi tinggi, hmmm, memang sukarlah kan. Oklah, tapi hari ini kita nak sentuh sikit pasal diabetes biasa yang membunuh ramai rakyat malaysia. Oklah, kalau nak lebih lagi faham, klik link yang diboldkan itu.

Tanda-Tanda Kena Diabetes ?

Hooo, memang ada beberapa tanda yang sangat ketara, antaranya ialah selalu kepenatan, dahaga, paling dasyat ialah berat badan turun mendadak. Kan bebaru ini keluar gambar seorang pemuda, rajin bebenor minum air gas katanya, sampai jadi diabetes. memang teruk, sangat kesian.

Macam Mana Nak Elak ?

Jawapan yang saya berikan tadi mudah je, jaga DIET. Memang, kalau malas bersenam, paling penting kawal diet anda. Hooo, kawal makan, memang makanan ini, ikut perut memang sedap, tapi sedar tak sedar, kita dah mengundang penyakit Diabetes ini. Jadi jaga diet anda.


elak kencing manis


Kalau Dah Kena Macam Mana Nak Buat ?

Huuhuhu, bayangkan korang punya kaki, kena potong pasal diabetes, kesian kan ? huhuhu macam mana nak buat tuh ? Lagi lah kena potong, lepas itu pulak kos rawatan lagi, dah susahkan orang lain pulak, memang masalah, sebab tak jaga badan, semua anggota akan hilang, itu belum lagi kena penyakit tiga serangkai serang satu badan. ish ish.

Atasi Masalah korang dengan VIVIX SHAKLEE

Itu dia, ini produk revolusi terbaik dari Shaklee, vivix, yang bulan ini ada promotion. Ternyata minum vivix mampu mengawal paras gula dalam darah, boleh kurangkan lagi sakit diabetes itu. Kalau nak tahu pasal kehebatan vivix ini, korang boleh baca kat link yang diboldkan, tapi sebab nak mudah, apa kata korang baca shaklee effect yang ada kat bawah ini, memang best kalau dapat bagi Vivix ini kepada insan yang tersayang.


vivix shaklee


Harga VIVIX Shaklee

Harga dia memang dasyat, RM 475, tapi ianya sangat berbaloi, rugi kalau anda tak ambil, sebab banyak customer, pengguna shaklee suka produk ini, sampai ada yang kumpul duit, nak beli sirap merah yang mengancam ini. 

Sebelum terlambat, sebelum kaki, tangan hilang, kalau rasa dah melarat sangat kencing manis anda, jom kita perbaiki kesihatan dengan amalkan VIVIX SHAKLEE, klik je gambar kat bawah nak order online terus , takpun nak harga MURAH, hubungi kami seperti dibawah ini.
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim