Tuesday, August 18, 2015

Berapa Banyak Kalsium Kena Ambil Sewaktu Mengandung ?

Semua orang memang risau bila dah mengandung, akan terjadi macam-macam penyakit, paling teruk kena sembelit, kena simpul biawak, simpulan tu bukan biawak biasa, tapi sakitnya, memang gile, kejang kaki lagi. Memang kesian sangat orang perempuan, nak membesarkan anak dalam kandungan. Jadi, katanya kena ambil Kalsium, tapi tahu ke korang berapa banyak ? hmmm, jom kita study sikit.


kalsium mengandung


Kenapa Ibu Hamil Perlukan Kalsium ?

Topik ini ada dibincangkan sebelum ini, memang ibu hamil perlukan kalsium, mudahnya sebab keperluan kalsium dah mula berkurangan, siapa ambil ? tentu sekali anak-anak dalam perut lah, hahaha. Mereka perlukan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi, jadi badan kita akan kekurangan kalsium, dan boleh menyebabkan pelbagai masalah lain pula.

Bila Tak Cukup Kalsium ?

Memang banyak orang cakap macam-macam akan terjadi, tapi paling popular sekali tentulah simpul biawak, cramp kaki amat sangat. Baby dalam perut sangat aktif dan perlukan kalsium yang banyak, jadi ibu pun kena ambil banyak kalsium. 

Perkara paling biasa kita pernah dengar ialah kejang kaki atau simpul biawak comodo. Hahha, ini semua sebab kalsium dah banyak guna, lagi-lagi anak, lepas tuh pulak isteri jenis jalan sana sini sebab ada outstation. Jadi perlukan bekalan kalsium yang mencukupi untuk anak dalam perut dan suami.

Berapa Banyak Kalsium Kena Ambil ?

Kalau korang baca banyak blog, ada yang sikit ada yang banyak, ini semua bergantung kepada jenis jantina dan status. Kalau ibu mengandung, disarankan ambil dalamgeng  1000 hingga 1300mg. Memang kena gagah sikit, kalau tak sukar, dan boleh terjadi osteoporesis masa hamil pulak.

Sumber Terbaik Kalsium

Tentu sekali kalau nak best, korang kenalah minum susu. Itu yang terbaik. Tapi masalahnya, ada yang tak suka membaca di sekolah, dan ada yang tak suka minum susu. Selain susu, banyak lagi sumber lain untuk kalsium, korang boleh baca sumber kalsium tersebut.



supplemen kalsium


Alternatif Kepada Susu: OsteMatrix Shaklee

Memang ada cerita pasal wanita nih, memang tak suka minum susu, so nak bagus, kena ambil supplement OsteMatrix shaklee, memang direka khas, untuk kuatkan tulang, lagi-lagi bagus untuk wanita mengandung. Banyak faedah OsteMatrix, antara yang utama  ialah:

  1. Magnesium - satu mineral yang penting, banyak faedahnya, termasuk yang utama ialah menggalakan komposisi tulang dan rawan
  2. Vitamin D - paling penting kalau nak menyerap suami zat dari kedai mek, mesti kena ambil vitamin D untuk penyerapan kalsium untuk tulang yang lebih sihat

Testimonial OsteMatrix Shaklee

Banyak sangat testimonial ostematrix shaklee dalam blog nih, memang sangat best, kalau nak rasa lagi best boleh klik link di bawah, antara beberapa cerita menarik tentang penggemar ostematrix shaklee, dari yang pregnant, dan melahirkan anak dan juga yang tak pregnant pun ada. Ada extra video puan ainul tentang set hamil shaklee, memang cunz


ostematrix shaklee





ORDER NOW

Memang sangat best ostematrix shaklee nih, nak baguih lagi, bolehlah klik link di bawah untuk membuat pesanan secara online, atau nak info lagi, bolehlah menghubungi kami seperti tertera di bawah nih, hidup tulang sihat untuk wanita mengandung.



Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
https://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

No comments:

Post a Comment