Monday, August 24, 2015

Usia Bukan Penghalang Dalam Business

Alhamdulillah, semalam saya dan family sempat menghadiri majlis motivation rally shaklee, sambil berhari-raya , hahhaa, memang sempat lah, layan ucapan yang menarik, melihat ramai muka baru dan muka lama, meraikan kejayaan mereka yang berjaya dalam Shaklee. Alhamdulillah, sempat juga bersama family shaklee, terutama family kami, group Chromatic yang dulu juga dikenali sebagai RMC, rumah mesra ceria. Persoalan paling penting yang aku tertanya-tanya, betul ke usia muda penting nak buat business, atau kena tunggu dah matang baru buat business ? 



berjaya dalam business




16 Tahun Dalam Business vs 61 Tahun Seorang Pesara Guru

Inilah cerita semalam, kalau sempat munzir rekod video, tentu group ireach seronok sangat boleh tonton kembali apa yang diceritakan semalam. jadi memang rugile kalau tak datang semalam. makan punsedap. Tapi paling penting sekali ialah kisah kejayaan penuh inspirasi, yang membuatkan saya berfikir dan terus berfikir, dan yakin business Shaklee bukan business jangka pendek, cari orang buat duit dan belah kalau dah takda orang beli.

Kisah Pertama : Ada Masa Berdakwah Bila Join Shaklee

Itulah kisah seorang Master yang hebat dari Temerloh, Pahang, Master Abdullah Ismail, atau orang panggil dia Master Che Lah. Memang orang lama, kuasa dia, cara dia bercakap, memang lain. Hoo, itu yang hebat tuh. Kalau nak diceritakan, dia adalah pegawai pendidikan, memang anak dah besar sikit, kiranya bukanlah macam kami, umur 20an dah join shaklee, tapi dia 40an baru join. Tapi berkat kesabaran, dia boleh berdakwah, buat rumah tanpa hutang, lahirkan anak tahfiz al-quran, dengan produk shaklee, dengan model business Shaklee. Pesan dia, dia dah 16 tahun buat business, ada orang tuh 16 hari buat pun dah terus merajuk.



Kisah Kedua : Pesara Guru 61 Tahun 

Puan Rohana sekarang buat shaklee kerana produk shaklee yang membantu suaminya yang makin pulih dari kanser hati. Dengan semangat juang yang tinggi, dia mengambil 7 bulan untuk mencapai rank yang tinggi dalam Shaklee. Satu pencapaian yang hebat, walaupun umur dah 61 tahun, tapi jiwanya sentiasa muda, lagi ditambah dengan supplemen Shaklee yang bertenaga dan awet muda. Memang hebat !!!!




masa itu emas



MASA : Kuantiti vs Kualiti

Dalam sharing kedua oleh upline upline kami, Master Lyna Noh, dia sempat berkongsi, rahsia dia berjaya menguruskan business Shaklee. Ianya hanya dengan menghargai MASA. Menjaga kualiti masa adalah lebih penting berbanding berapa banyak masa yang ada. Masa untuk anak-anak, betul-betul main, masa buat business, walaupun sejam dua jam, tapi gunakan betul-betul. Anak-anak doanya mudah makbul, mereka sangat bersih , takda dosa. Jadi, ajaklah doa anak-anak anda , buatlah business ini untuk masa depan mereka.

Takkan Nak Tunggu 50 Tahun Baru Nak Mula Business

Kita yang muda-muda patutnya dah boleh mula, kena usahakan business kita, usahakan ladang kita yang mampu hasilkan duit, pendapatan. Cara paling mudah, mulakanlah berniaga secara kecil-kecilan, lama-lama makin maju, dah boleh berhenti kerja. Seeloknya dah boleh mula start dari sekolah lagi, sambil belajar, sambil mempelajari ilmu berniaga. Memang seronok kerana berniaga ialah satu pelajaran yang berterusan, ianya berubah dari masa ke semasa.

Modal BESAR Tak Kalau Nak Buat Business ?

YA MODAL BESAR !!! itu kalau nak buat business besar-besar, nak buka kedai, nak jual tudung, nak jual nasi lemak pun perlukan modal. Tapi nak buat business Shaklee, modalnya hanya RM 68 SAHAJA. Ia, memang mudah untuk mulakan business Shaklee. Lagi-lagi sekarang zaman internet, zaman mudah dapat maklumat, zaman mudah nak buat website secara percuma, budak lepasan SPM pun boleh buat business Shaklee. Program YES Shaklee sangat membantu, ada offer lagi untuk mereka yang betul-betul nak buat business dan nak belajar selok-belok dalam business MLM.



Seronokke Buat Business Shaklee ?

Siapa cakap tak seronok, siapa cakap susah, memang tak sabar dan tak pernah cuba. Alhamdulillah, saya dapat feedback dari rakan-rakan, yang belum join pun, tahu, business yang saya kongsikan kepada mereka sangat mudah. Zaman dulu kena pergi rumah ke rumah, nak kena buat temu janji. Nak kena tinggal anak sebagainya. Tapi kalau korang baca pasal bestnya business nih, korang mesti fikir dua tiga kali. Takkan tak seronok, Master Che Lah, dapat jadi pendakwah, dapat berdakwah untuk masyarakat setempat dia untuk penuhkan masjid. Itu kalau buat betul-betul, saya tak janji untuk mereka yang buat sambil lewa !!! Itu saya tak cerita lagi pasal pergi melancong free, lepak dekat Hollywood Boluervard, San Francisco dan macam-macam lagi.



kuasa blog



KUASA BLOG

Hahhaa, kami bekerja dengan para bloggers, ibu-ibu ini kami jumpa dengan menggunakan marketing BLOG. Kenapa blog ? sebab itulah kuasa PELABURAN JANGKA PANJANG . Dengan blog, memang kami mengembangkan business kami. Jadi kalau anda bersama kami, anda akan tahu bagaimana kami menggunakan sepenuhnya kuasa BLOGGING untuk menjalankan business Shaklee. Boleh dikatakan kebanyakkan keluarga Chromatic ialah Bloggers yang mempunyai pengikut mereka tersendiri, dan dari situ business mereka berkembang dan terus berkembang.


LET'S JOIN CHROMATIC FAMILY

Kata-kata akhir saya, jika anda betul-betul nak jadikan diri anda seorang yang berjaya, anda nak jadikan business Shaklee sebagai sumber pendapatan tetap anda, anda nak jaga anak anda di rumah, anda nak bawa anak-anak anda pergi kelas, enjoy dengan setiap yang anda buat, anda nak ada masa nak jalankan hobi, minat anda, kenalah hubungi kami seperti di bawah. Kami sedia membantu anda. Jumpa anda di PUNCAK KEJAYAAN !!!


Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
http://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

2 comments:

  1. hoho saya pun masih muda start shaklee...haha masih 20 thn mudakan hehe...silalah singgah ke blog saya www.rayflexs.blogspot.com

    ReplyDelete