Saturday, September 19, 2015

Diet Protein Untuk Kurus ?

Salam sejahtera semua, apa khabar, kelab blogger jutawan shaklee tentu ramai dah buat entry pasal protein, saya je lambat sikit. Hoo, takpa, hari ni, nak share sikit diet dengan protein. Hoo, kalau korang baca pasal ESP shaklee, mesti tahu best kan ? Diet Atkins pun ramai dah berjaya kan ? hoo, takpa, jom baca lagi pasal diet nak kurus dengan protein.


kurus dengan protein


1. Kepentingan Protein

Bila sebut pasal protein, semua orang tahu, yang protein sangat  penting untuk kesihatan badan. Semua sel , pembentukan sel baru perlukan protein. Jadi, boleh dikatakan jugak protein ialah elemen penting dalam pembentukan kolagen, yang menyokong kuat sistem badan kita, selain dari bagi muka cantik berseri-seri. Jadi, kalau nak diceritakan, kalau tak cukup protein, mengundang masalah seperti:
  1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  3. Liver (penyakit hati)
  4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  12. Irritability (Badan menggeletar)
  13. Fatigue (Letih lesu)
  14. Weakness (Lemah)
  15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

2. Bahaya Terlebih Protein

Kalau kita rasa protein lebih bagus, tapi ada yang kurang bagus bila diet kita tak seimbang. Lagi-lagi protein, karbohidrat dan lemak tidak seimbang. Satu masalah besar protein terlebih adalah ketosis. Hoo, yang sebabkan metabolisme protein yang berlebihan, dan boleh menyebabkan masalah lain , lagi lagi masalah buah pinggang. Beberapa pendapat mengatakan, diet tinggi bagus jika sumber protein itu  adalah yang terbaik, dan bukan dari protein haiwan, yang juga membawa risiko kepada kanser.


protin terbaik

3. Energizing Soy Protein (ESP) : Protein Shaklee Terbaik

Alhamdulillah, Dr shaklee dah buat ESP, protein dari soy bean, kacang soya non gmo yang pertama di dunia, memang terbaik, dan sangat  sihat. ESP shaklee banyak kelebihan, selain bulan sembilan nih ada promotion beli 6 percuma 1, jangan lupa protein shaklee bagus, dan banyak manfaatnya. Ramai orang sukakannya. Bagus untuk
  1. Badan bertenaga
  2. Kulit cantik
  3. Banyakkan susu badan
  4. Kuruskan badan
  5. Badan anjal
  6. Bagus untuk kanser usus
  7. Pulihkan parut
  8. Bagus untuk ibu hamil
  9. Ibu berpantang
  10. Resdung
Boleh refer ramai orang sekarang sukakan protein shaklee nih, kalau nak rajin  lagi, boleh baca lagi beberapa fakta menarik tentang soya shaklee, kena bacalah kat  blog nih, selongkar mana yang boleh ok ?


cara minum esp shaklee


4. Macam Mana Nak Rasa Sedap Minum ESP ?

Kalau nak rasa sedap, dan berkhasiat, kita boleh buat resepi yang ada, kalau nak best, buatlah dengan strawberry, pisang atau buah-buahan yang korang rasa suka. Ada yang suka campur dengan cinch shaklee barulah best. Video di bawah adalah dua resepi terbaik dari puan Ainul Mustafa, memang sedap, jom cuba, so takdalah bosan sangat kalau rasa minum ESP nih, bukan semua sukakan rasa vanila, tapi anda boleh buatkan ianya sedap dengan mencampurkan makanan atau buah-buahan lain yang berkhasiat lagi sihat.





5. Testimonial ESP Shaklee

Jom kita layan gambar gambar terbaik orang yang rasa bestnya minum ESP shaklee, sambil tambah lagi produk shaklee yang lain. Memang best sangat, hooo, marilah kita minum ESP menjadi comel seperti orang orang yang terbaik di bawah ini.


cara kurus  dengan esp













JOM ORDER ESP SHAKLEE

Kalau rasa menyesal tak makan shaklee, baik order sekarang, sebab sekarang pun ada promotion, lagi baik tekan link di bawah, atau nak lebih best, hubungi kami sekarang. Jangan biarkan diri anda diselubungi kemurungan kerana dikutuk rakan sekerja, jom minum ESP.




Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
https://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com


CABARAN KELAB BLOGGER JUTAWAN

No comments:

Post a Comment