Tuesday, November 10, 2015

Kisah Makcik Tua Yang Masih Subur ?

alhamdulillah, hari ni kami nak share sikit karangan yang best dari Master Aishah Amin, ni memang kopi paste dari facebook dia, memang best cerita makcik kat bawah nih, jom baca kisah dia kat bawah nih, memang sempoi punye



Ni pangkat makcik ni. Makcik shimah, 60 tahun.

Jadi ahli Shaklee tahun 1993 sebab nak suruh upline cepat2 blah (anti direct selling macam i ) lulz

Dari kecil dia ada masalah alergik kronik. Kalau tersentuh habuk -- tangan dia akan jadi kering dan berdarah. Gusi berdarah.. Dia jarang buka mulut sebab kadangkala org akan nampak darah pada gigi dia.

Jantung dia pun ada injap bocor sejak kecil. Doktor IJN kata dia kena hidup je dgn injap tu sebab umur dah banyak, jadi nak elak komplikasi dia wajib jaga paras kolesterol. Forever.

Jalani rawatan selama 20 tahun utk alergi kronik. Datang lagi macam2 penyakit seperti buasir dan resdung. Doktor kata itu tanda2 penuaan. Masa tu umur 38 tahun, dia frust jugak lah.

Upline dia seorang doktor bagi satu buku tentang ascorbic acid flush. Untuk keluarkan toxin badan menggunakan Vitamin c dan kalsium.

Dia ambil dosage tinggi Vitamin C kali pertama (kalau nak tau berapa pm me sbb megamega dose). 

Warning: vitamin C boleh megadose tetapi hanya jenis sustained release ya ..

Dan kalsium shaklee (skrg nama dia ostematrix)

Dan ada lagi beberapa produk yg diambil secara konsisten sejak 22 tahun lalu.

Sekarang semua masalah di atas dah selesai Alhamdulillah tanpa ubat ubatan dan rawatan. Kolesterol beliau sentiasa cantik dan syukur di usia 60 tahun beliau masih subur ok. Haa ternganga kami dengar.

No comments:

Post a Comment