Posts

Showing posts from December, 2015

Sakit Sampai Payudara Bernanah ?

Image
NOVEMBER 2015 TESTIMONI 036: NORHANA BINTI HASHIM
Assalamualaikum...saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM. 

Tips Memilih Minyak Ikan.

Image
Sebelum membeli, anda perlu tau kenapa minyak ikan ni istimewa. Minyak ikan mengandungi lemak tidak tepu (PUFAs) Omega 3 yang tinggi. Omega 3 ialah antiradang yang sangat penting untuk mengimbangi radang dalam badan.

6 Penyakit Kulit Buat Manusia Jadi Malas

Image
Azam utk thn 2016...elakkan 6 penyakit di bawah : Untuk berjaya dalam ape jua bidang yg kita ceburi , kita wajib atasi 6 masalah utama KULIT yg mesti kita cegah iaitu ::

4 Fakta Menarik Tentang Kolagen Shaklee

Image
Alhamdulillah, hari ni kami nak share tentang hebatnya collagen powder shaklee. Kalau nak tahu, collagen ni memang best, dan sangat berkesan, selamat. Jadi jom kita baca 4 fakta menarik tentang kolagen shaklee. Baca sampai habis ok !!

Vitamin Membantu Merawat Kanser

Image
Perkataan kanser diambil dari bahasa latin "crab". Umumnya 1 billion sel kanser diperlukan untuk membentuk selonggok tisu kanser bersaiz 1 diameter dan berat 1 gram. Oleh itu, kanser adalah sukar dan lewat dikesan melalui teknik pengimejan.


Produk Bersalin Pilihan Artis Malaysia

Image
Salam  sejahtera semua, sekarang ni semua orang nak cari produk bersalin, nak bersalin , berpantang secara sihat. Sampai ada yang cari artis malaysia ni makan apa, nampak sihat boleh cun kembali lepas bersalin. Dalam banyak banyak produk, jangan tak tahu, artis malaysia sekarang pun dah ambil shaklee sebagai makanan tambahan, tak kisahlah bersalin ke apa ke, semuanya artis ambil untuk bersalin. Memang terbaik set bersalin shaklee.

Anak Cerewet Makan Ubat Klinik ?

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 2 : LINA AKHTAR. [SUPLEMEN SHAKLEE PILIHAN TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK SIHAT]


Cara Mudah Elak Anak Cepat Demam

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3, TESTIMONI 1 : WAN ZAINAB BT WAN MUHAMAD, [SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK MENAIKKAN ANTIBODI ANAK YANG LEMAH]

Rasulullah Rindu Nak Jumpa KITA ?

Image
Pada suatu hari, berlaku perbualan di antara Nabi saw. dengan Saidina Abu Bakar Siddiq serta para sahabat lain. “Wahai Abu Bakar, aku begitu rindu hendak bertemu dengan saudara-saudaraku( ikhwanku ),” berkata Nabi saw. “Wahai Rasulullah, bukankah kami ini teman-teman engkau?” jawab Abu Bakar. “Bukan,” jawab Nabi saw. “Kamu adalah sahabat-sahabatku”.

Doa Kita Tak Makbul ?

Image
Alhamdulillah, pada 18 disember 2015, akhirnya saya dah berusia 31 tahun 1 hari, itu ikut kalender matahari, tapi umur tuh kalau diikutkan, semakin lama semakin pendek. Nak dijadikan cerita, saya telah pergi awal ke masjid, macam biasalah, ikut Abah yang memang suka gerak awal ke surau polis seksyen 9 shah alam. Ok, masuk masuk je, dah dengar cerita dari Ustaz Zul, memang sempoi cerita dia pasal DOA. Persoalannya, kenapa Allah tak makbulkan doa kita ?

Bila Niat Berniaga Kerana Duit ...

Image
KAPASITI MINDA

Sebenarnya, sudah agak lama saya hendak share perkara ini.
Saya bermula berniaga pada tahun 2013. Ketika itu saya menjual perfume reject di ofis dan juga online. FB masih belum wujud. Jadi, saya hanya menggunakan platform email untuk mempromosi perfume saya.
Alhamdullilah. Sambutan memberangsangkan. Daripada saya beli cash dengan supplier, supplier offer untuk beri consignment kepada saya. Ini kerana apabila melihat jumlah botol yang saya dapat jual seminggu, meyakinkan mereka.
Ketika itu, saya jual perfume atas niat ingin dapat DUIT. Maksudnya, niat saya semata-mata jual dan ingin dapat duit.


Vitamin Membantu Mengawal Paras Gula dalam Badan

Image
Diabetes atau kencing manis memang penyakit "orang kita". Faktor utama adalah faktor keturunan, jika keluarga anda ada sejarah penyakit ini, anda juga berisiko mendapat penyakit yang sama. Faktor yang lain adalah gaya hidup dan pemakanan yang tidak sihat, seperti pengambilan makanan manis yang berlebihan. Selain mengambil ubat doktor, anda juga boleh berikhtiar untuk mengamalkan supplement bagi mengurangkan komplikasi diabetes ini.

Kaki Berlubang Akibat Kencing Manis Tak Jadi Dipotong Akhirnya Kerana Sirap Ini

Image
Pesakit kencing manis yang mempunyai luka atau ulser di kaki mempunyai 15 peratus risiko untuk menghadapi amputasi atau dipotong kaki mereka akibat kaki yang membusuk, bernanah dan mati (gangrene).
Kaki pesakit kencing manis ini biasanya kebas. Mereka tidak akan terasa walaupun mereka terpijak paku atau berjalan di atas permukaan yang panas. Mengalami luka pada kaki adalah perkara pertama yang akan membawa kepada lebih banyak masalah.
Sekiranya anda mempunyai saudara yang mempunyai penyakit kencing manis, nasihatkan mereka untuk segera berjumpa doktor sekiranya kaki mereka terluka. Tisu yang busuk atau dijangkiti kuman perlu dicuci dan tisu yang mati perlu dibuang. Kelewatan rawatan boleh menyebabkan kehilangan kaki, atau lebih teruk lagi, kehilangan nyawa mereka
Sanggup ke kita lihat orang tersayang kita dipotong kakinya?

Hasil Dari Elak Riba dan Berhenti Makan Gaji ?

Image
Berikut adalah kisah inspirasi yang dikongsikan oleh pengguna Facebook bernama Carl Samsudin yang merupakan seorang usahawan muda yang berjaya dan juga pengasas butik Bella Ammara bersama dengan isterinya, Belle.

Petua Nenek Tua Tahan Sejuk Sambil Main Salji

Image
Assalamualaikum w.b.t. Saya Sabariah binti Abdul Rahman, baru berusia 73 tahun dan mempunyai 4 orang anak (4 lagi telah tiada akibat keguguran ) serta 10 orang cucu.
Sejak remaja, saya sangat mementingkan aspek kesihatan dan apabila memasuki alam pekerjaan saya sangat berdisiplin dalam pengambilan suplemen dari pelbagai jenama. Alhamdulillah, sehingga kini saya tiada masalah kesihatan yang teruk melainkan sakit tulang belakang serta sedikit darah tinggi yang baru sahaja dikesan 3 minggu yang lepas.


10 Tips Menjadi Orang Yang Berjaya

Image
Orang yang sukses bukan hanya berasal dari jumlah uang maupun kekayaan yang dimilikinya, akan tetapi mind set atau pola pikir orang tersebut yang menjadikan dirinya sebagaimana apa yang dimilikinya sekarang. Akar dari Kesuksesan seseorang adalah kepribadian dan pengembangan dirinya. Berikut merupakan 10 Tips dan nasihat menuju kesuksesan.

4 Kebaikan Resveratrol Untuk Kesihatan

Image
Resveratrol adalah ahli kumpulan sebatian tumbuhan yang dikenali sebagai polifenol. Sebatian-sebatian ini dianggap mempunyai ciri-ciri antioksidan, melindungi tubuh daripada jenis kerosakan dikaitkan dengan peningkatan risiko untuk keadaan seperti kanser dan penyakit jantung. Resveratrol yang terdapat dalam kulit anggur merah, tetapi sumber-sumber lain termasuk kacang dan beri.

Kulit Kedut Sebab Cahaya Matahari ?

Image
Di UK, musim panas adalah masa yang akan dihargai. Untuk sekejap beberapa minggu setiap tahun, sebahagian awan dan matahari berada di sana untuk semua. Selepas masa panjang, musim sejuk yang gelap, dan mata air mengecewakan lembap, ia tidak menghairankan bahawa kita menuju keluar beramai-ramai kita untuk menyerap sinar matahari sementara kita boleh. Dan, sementara semua cahaya UV ini mungkin menjadi sangat baik untuk jiwa, ia tidak begitu baik untuk kulit.

Cecair Ajaib Rawat Stroke Otak ?

Image
Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.



8 Tips Mudah Nak Dapat Kulit Cantik

Image
Kita boleh tutup parut jerawat, jeragat dengan makeup yang tebal tetapi sampai bila? Takkan sepanjang hari mahu pakai makeup. Tak bernafas la kulit kita. 
Jadi sangat sangat penting penjagaan kulit dari dalaman kalau kita mahu kulit bersih, berseri. Dr Masrsha Gordon, Timbalan Presiden di Jabatan Dermatology Mount Sinai School of Medicine berkata “Sekiranya ada krim yang dapat memberikan kesan yang sama seperti prosedur perubatan (cepat dan berkesan), kemungkinan ia adalah DADAH, dan bukan BAHAN KECANTIKAN”.
Jadi check semula sama ada anda suka makan vitamin untuk dari dalaman atau sekadar sapu krim. Lapisan kulit kita. kalau kita sapu krim je kita hanya menjaga lapisan epidermis sahaja. Bukan ke lebih baik jaga lapisan dermis. Bila akar sihat lapisan luaran juga sihat.


Cegah Kanser Sebelum Terlambat

Image
KANSER....Kita memang biasa dengar ttg kanser kan. Antara pembunuh nombor satu di Malaysia! Apa yang buat kanser ni membunuh adalah kerana biasanya ia susah nak detect kalau tak jalani pemeriksaan rutin. Tau2 bila dah ada simptom, dan bila dah keluar simptom tu.... maknanya keadaan dah teruk. Mungkin dah peringkat ke-3 atau ke-4 yakni final stage.

Kencing Manis

Image
DIABETES ? KENCING MANIS ? Macamana diabetes boleh terjadi? Haa meh nk habaq.

Apabila Sel Sel Otak Berhubung

Image
Pernah tgk iklan susu Anmum? Alaaah yg pasal "lebih banyak sel otak berhubung, lebih cepat pembelajaran berlaku" tu... Sel-sel otak kita berhubung macamana, nak tau tak?

Rawatan Menghilangkan Jeragat

Image
Sudah bermacam-macam produk dicuba tetapi tidak berkesan.Penggunaan krim luaran sahaja tidak mencukupi bagi jeragat yang sudah lama terjadi dan sukar untuk dipulihkan


Jeragat Hilang Dalam Masa 2 Minggu ?

Image
Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan.
Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam,pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan,wajah dan leher.
Jeragat terbahagi kepada tiga jenis iaitu :
Seborrhoeic keratoses - Timbul seperti biji hitam atau tahi lalat hidupMelasme - Tompok hitam atau kelabu leper di bawah lapisan kulit. Skin Tag - Daging lebih berwarna coklat atau kelabu yang kebiasaannya ada pada ketiak dan leher. ● Jeragat tidak merbahaya tetapi akan membuatkan kulit nampak kusam dan kotor ● Selalunya jeragat dapat dihapuskan melalui kaedah pembedahan atau sapuan krim. ● Individu yang berumur 40 tahun keatas berisiko untuk mendapat jeragat.
Punca Jeragat
Terdedah pada punca matahari terik (langsung atau tak langsung)Pengambilan ubat-ubatan (pil hormon, pil menopause)KeturunanPengunaan al…

Rawat Kencing Manis Tanpa Ubat ?

Image
Kencing manis Atau Diabetes adalah penyakit yang paling terkenal di Malaysia. Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata sebanyak 2.6 juta rakyat negara ini menghidap diabetes pada tahun 2014.


Tonik Ajaib Kencing Manis ?

Image
Assalamualaikum W.B.T
Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.