Jeragat Hilang Dalam Masa 2 Minggu ?

Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan.

Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam,pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan,wajah dan leher.

Jeragat terbahagi kepada tiga jenis iaitu :

  1. Seborrhoeic keratoses - Timbul seperti biji hitam atau tahi lalat hidup
  2. Melasme - Tompok hitam atau kelabu leper di bawah lapisan kulit. Skin Tag - Daging lebih berwarna coklat atau kelabu yang kebiasaannya ada pada ketiak dan leher.
● Jeragat tidak merbahaya tetapi akan membuatkan kulit nampak kusam dan kotor
● Selalunya jeragat dapat dihapuskan melalui kaedah pembedahan atau sapuan krim.
● Individu yang berumur 40 tahun keatas berisiko untuk mendapat jeragat.

Punca Jeragat


  1. Terdedah pada punca matahari terik (langsung atau tak langsung)
  2. Pengambilan ubat-ubatan (pil hormon, pil menopause)
  3. Keturunan
  4. Pengunaan alat kosmetik / rawatan kulit yang tidak sesuai dengan kulit
  5. Jeragat selalunya terjadi pada wanita dengan tona kulit keperangan, sawo matang, kuning langsat adalah berisiko untuk mendapat jeragat dan jeragat akan nampak ketara pada mereka yang berumur 25-50 tahun.

Bagaimana jeragat wanita ini hilang dalam masa 2 minggu sahaja

Selepas mengamalkan vivix selama 2 minggu, saya nampak perubahan pada jeragat di muka saya semakin berkurangan dan semakin pudar. Syukur Alhamdulillah akhirnya saya berjaya menemui produk yang mampu mengatasi masalah jeragat di kulit muka saya. Bukan ape jeragat yang semakin banyak telah menampakkan diri saya kelihatan lebih tua dan tidak berseri. ~ Puan Noraini ,Shah Alam


masalah jeragat


Jeragat membuatkan anda tidak ada kayakinan diri, rasa rendah diri, wajah makin tua dari usia sebenar. Atasi masalah jeragat dengan VIVIX yang mampu membantu membina , repair sel, DNA baru kita. Dapatkan VIVIX dengan menghubungi saya di bawah, atau klik gambar di bawah untuk membuat pesanan secara online:
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

0 Comments