Ingatkan Anak Dara, Rupanya Mak Orang

Alhamdulillah, hari ni kita tengok cerita shaklee yang dikopi dari supermom shaklee story, memang testimonial kali ini memang best, ingatkan anak dara, rupanya mak orang, ok itu tajuk je. Cerita dia start belum kahwin lagi, jom baca, beserta dengan video sekali, memang best 


awet muda


TESTIMONI 038 : NURUL ZUNORAIN BINTI JAAFAR

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum.

Alhamdulillah hampir 3 tahun dah consume vitamin2 shaklee. Bermula dari bujang, berkahwin, mengandung, berpantang, hinggalah menyusukan baby. Setiap peringkat penggunaan ada banyak cerita dan manfaat disebaliknya.

Pada tahun 2012 saya mula diperkenalkan shaklee oleh kakak saya sendiri, bila mana saya ada masalah jerawat, period tidak teratur dan mengalami senggugut yang teruk. Dah macam-macam cara saya usahakan untuk menghilangkan masalah tersebut tetapi Tidak berjaya. Selepas itu kakak saya mencadangkan saya untuk mengambil GLA shaklee.

Setelah 3 bulan saya amalkan pengambilan GLA shaklee secara konsisten alhamdulillah, Dengan izin Allah senggugut saya telahpun hilang malah tarikh period saya mulai teratur dan datang tepat pada waktu nya sehingga kini. Dan saya mulai sedar jerawat yang dulunya silih berganti kian hilang. Apabila saya merasakan perubahan tersebut saya lebih yakin untuk mengambil vitamin yang seterusnya. Saya kemudian consume vitamin C dan Vitamin E bagi menghilangkan parut-parut jerawat yang dahulu. 

Alhamdulillah sekali lagi perubahan yang memberansangkan. Kulit tangan dan muka saya mulai cerah dan tidak kering seperti sebelumnya. Saya mula meletakkan kepercayaan pada produk shaklee ini dengan izin Allah. Kemudian saya mengambil ESP bagi mengatasi keputihan. Alhamdulillah masalah keputihan juga di atasi dengan izin Allah. Kesemua supplement tersebut sehingga kini saya amalkan. Dan alhamdulillah selepas berkahwin tidak lama kemudian saya dikhabarkan mengandung anak pertama. Syukurlah kerana diberi rezeki yang begitu cepat. Ini juga berkat usaha saya memastikan period sentiasa teratur kerana itu petandanya kita subur. Semasa mengandung saya mengambil pula Vita-Lea, Vitamin B dan meneruskan Vitamin C dan stop Vitamin E dan GLA sepanjang tempoh mengandung. Syukur 

Alhamdulillah baby dalam kandungan dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang kompilasi sehingga dilahirkan iaitu seberat 3.3kg. Bayi saya sihat sehingga kini dan semakin montel. Bagi memastikan bekalan susu badan sentiasa cukup saya masih meneruskan pengambilan vitamin-vitamin shaklee terutamanya ALFALFA. Lagi sekali syukur alhamdulillah rezeki untuk baby saya melimpah ruah. Sekarang baby saya nak masuk 5bulan masih fully breastfeed. Saya siap boleh menyimpan stok untuk bayi kerana sering mengalami lebihan susu. Saya akan terus berusaha agar susu badan saya sentiasa cukup dan berkualiti sehingga umur baby 2tahun inshaallah. Sehinggakan doktor menegur anak saya ni terlebih susu ibu..hehe.. Itulah rahsia mengekalkan berat badan yg ideal. 

Itu sahaja saya dapat kongsikan pengalaman saya selama mengambil vitamin shaklee. Ini semua dengan izin Allah, kita hanya mampu berusaha mencari yang terbaik buat diri sendiri dan juga family. Selebihnya bertawakallah pada Allah. Moga diberi rezeki untuk meneruskan gaya hidup yang sihat. Di samping itu banyakkan meminum air masak. 

Ok sekian dari saya.




NAK CANTIK MACAM ZUNORAIN ? >> KLIK SINI
NAK LAGI CANTIK ? >> KLIK SINI
NAK LEBIH JIMAT ? >> KLIK SINI
NAK DUIT ? >> KLIK SINI


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara