Wawasan 2020 : NETWORK MARKETING ?

Ramai yg masih skeptikal terhadap MLM atau Network Marketing.

Ada yang kutuk.
Eleh MLM
Buat produk sendiri la baru mantop! 

Sebenarnya mereka ni tak sekolah bisnes pun. 
Tapi suka cakap tu menyombong bak kata orang 



Alih-alih berpusu-pusu la buat produk sendiri, ada yang ambil produk dari kilang yang sama. Tapi label je lain-lain. Pastu cari agent untuk produk masing-masing. 💁dan menawarkan pelbagai insentif seperti gold bar, gelang emas, cash kepada dropshipper mereka atau pengedar mereka.

Tanpa sedar, mereka menjalankan network marketing tak berdaftar secara diam-diam. Malah lebih cekik darah lagi. Siap ada bayaran pentadbiran dropship atau agent ala-ala yuran keahlian.

Tanpa network, tak mungkin bisnes tu boleh berkembang.

Konsep 3 S - Sharing product, Servicing, Sponsoring adalah untuk membina base network anda untuk infinite income.
Bukan pakai belasah2 je.

Silap2 untung kemana, janji kemana, dan paling teruk tak boleh rolling bisnes pun lepas bayar komisyen/ bonus, janji nak bagi gelang emas, dan sebagainya.

Carilah Syarikat yang stabil. Yang mampu bayar bonus titik peluh anda. Dan berdaftar dalam Direct Selling Association of Malaysia.

Kalau tidak, sia-sia je usaha anda.

kredit ayat terbaik dari tuan Mohd Syahril

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara