Darah Nifas Tidak Keluar Sehabisnya Punca Kanser Rahim


Selepas melahirkan anak, wanita akan mengalami masalah turun darah yang keadaannya hampir sama dengan darah haid. Cuma bezanya, purata hari yang diambil lebih panjang, sekitar lebih kurang 2 minggu. Jika masalah nifas berlarutan melebihi tempoh tersebut, gangguan atau penyakit dalam rahim mungkin berlaku.



Ramai wanita tak sedar yang darah haid atau nifas mereka belum habis keluar sepenuhnya. Darah kotor yang terperangkap ini boleh menjadi punca cyst, fibroid, sukar untuk hamil dan juga kanser.



Tanda jangkitan kuman atau juga tanda uri tertinggal dalam rahim. 

  1. Darah nifas masih berwarna merah terang walau sudah lebih dari 7 hari bersalin. 
  2. Darah nifas berbau busuk 
  3. Demam dan menggigil 
  4. Darah yang keluar membasahi pad dan perlu ditukar setiap 1 jam 
  5. Darah beku yang besar keluar dari faraj 
  6. Sakit perut berterusan 



Testimonial VIVIX Membantu Lancarkan Darah Nifas



Vivix lancarkan darah NIFAS

.
Setiap wanita yang lepas bersalin selalunya akan turun darah Nifas.Darah nifas ni darah kotor dari rahim yang keluar lepas bersalin..
.
Nana sendiri awal haritu keluar agak lancar.. Banyak keluar darah nifas.. But then masuk minggu kedua darah nifas macam dah mula sikit.. Ingatkan normal lah kan..
.
Then bidan yang mengurut tu cakap eloknya darah nifas keluar banyak awal2 ni sebab tu darah kotor dalam rahim sejak dr pregnant.. Daku pon dah mula risau lah kan 😱
.
Takut jugak ada problem pape yang darah Nifas tak keluar lancar nih..
And Masa tu nana baruuuu nak start amek Vivix..
.
Lepas je Nana start ambil Vivix dalam minggu kedua lepas bersalin haritu,darah Nifas kembali keluar lancar.. Siap berketul lagi  (sorry kalau direct sangat)
.
And lepas daripada tu yang bidan cakap Rahim pun semakin mengecut sampai hari terakhir urut haritu bidan cakap rahim dan kecut completely Alhamdulillah..
.
Nana tak pasti mungkinkah sebab VIVIX.. Tapi yang pasti darah Nifas memang kembali lancar dan keluar dengan kadar NORMAL lepas nana ambil semula Vivix tempoh hari..
.
Benda yang sama pernah jadi pada nana dulu masa nana datang Haid. Hari terakhir haid, bila minum Vivix mesti darah haid akan keluar semula sikit2..
.
For me Vivix ni dia bantu "cuci" rahim.. Mana darah kotor yang tak habis keluar dia akan bantu keluarkan..
.
Darah kotor yang tak habis keluar pun memang akan mendatangkan masalah di masa akan datang.. Dari situ lah punca terjadinya FIBROID, CYST dan sebagainya..
.
So kepada anda yang kerap keluar darah Haid or Nifas sikit sangat, nana suggest ambil lah Vivix.. InshaAllah leps ni darah Haid dan Nifas keluar lancar.. Badan pun rasa ringan dan sihat 






Harga 1 Botol VIVIX hanya RM503.50 dan anda boleh terus membeli di SINI > VIVIX

Nak dapatkan Harga VIVIX dengan SUPERJIMAT? Hubungi Kami di 013-3612717 



.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara