Kembali Pulih Dari Menderita Penyakit SLE ?

Saya ingin kongsikan dengan anda testimoni dari Master Iffah Anuar yang kembali pulih dari sakit SLE nya dengan mencuba VIVIX Shaklee. Jom kita baca kisahnya :
Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE / MCTD ( Mixed Connective Tissue Disease) / RA (Rheumatoid Arthritis) atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.


Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).

Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:

♥ Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka & kulit pucat - anemia


♥ 1998 -Dimasukkan ke wad kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah


♥ 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemia yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan ingatan dan fokus (Walaupun soalan math yang mudah pun tidak boleh nak buat - sampai Iffa nangis dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan)


♥ 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and memang tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...


♥ Oct 2006 : Collapse sekali lagi, kerosakan hati, sakit saraf, pendarahan teruk pada luar dan dalam kulit disebabkan steven johnson sindrom.. Kritikal dan diwadkan selama 10 hari di PUTRA, Malacca.. (Menurut doktor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..)

Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.


Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid ,tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada keaktifan sel dalam badan yang menyerang pesakit. Terdapat juga ubat tambahan yang diberikan seperti plaquenil untuk MCTD dan sebagainya .(hampir lupa sebab sudah hampir setahun Iffa tak ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu banyak kesan sampingan. Ye, saya nak sihat ..tapi dengan cara semulajadi ).


Jika dibiarkan ianya akan mendatangkan pelbagai penyakit kronik .Berapakah kos rawatan yang harus anda keluarkan bagi mengatasi masalah tersebut? Kos perubatan tidak murah. Nilai kesihatan itu lebih utama. Jika anda anda mengalami masalah  ini, segera dapatkan vitamin diatas bagi membantu anda mengatasi masalah tersebut. Hubungi saya segera untuk info & konsultasi lebih lanjut.

Ainul Mustafa
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
013-3612717

Email:
ainulfadzilah@gmail.com

Pengedar Shaklee Area : Shah Alam, Klang, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Putra Heights, Petaling Jaya, Subang Jaya, Universiti Malaya (UM), Menara TM, Bangsar

Post a Comment

0 Comments