Tuesday, March 22, 2016

Bacaan Gula Tahap Maksimum Menjadi Normal

[TESTIMONI - ABAH & DIABETES]

Selalunya Eina akan kongsikan testi dari orang lain. Tapi hari ni Eina nk kongsi berita gembira dari abah Eina sendiri yang consume Vivix untuk kencing manis dan darah tinggi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah...seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik...pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.


Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.

Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik...balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah...abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2...bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.

Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau...bacaan gula abah dah normal...dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128...doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.

Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.
---------------------------------------

Apalah sangat hadiahkan Vivix untuk orang yang kita sayang, terutamanya kedua ibu bapa kita kan. Inilah masa untuk kita buat mereka happy...inilah salah satu cara untuk kita balas jasa mereka...selagi kita boleh cegah sebelum keadaan menjadi serius, jangan fikir panjang. Usahalah selagi terdaya. InsyaAllah..besar ganjarannya...Allah akan bantu kita juga. Wallahualam.




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX




AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar








No comments:

Post a Comment