Cuba VIVIX Sekarang ! Bacaan Gula Dalam darah Menurun


Apa yang Terjadi Jika Gula Darah Terlalu Tinggi?

Kadar gula darah anda dikatakan terlalu tinggi jika melebihi angka 200 mg / dL. Dalam ilmu perubatan, kadar gula darah terlalu tinggi dipanggil Hyperglycaemia


Keadaan ini terjadi apabila badan tidak mempunyai cukup insulin, iaitu hormon yang dikeluarkan oleh pankreas. Insulin berfungsi menyebarkan gula dalam darah ke seluruh sel-sel tubuh agar boleh diproses menjadi tenaga.


Kebanyakan keadaan ini dialami oleh pesakit kencing manis yang tidak boleh menjalani gaya hidup sihat, misalnya terlalu banyak makan, kurang bersenam, atau lupa mengambil ubat diabetes atau insulin. Keadaan lain yang menyebabkan hiperglisemia pada pesakit diabetes adalah:


  • Stress
  • Mengambil ubat-ubatan steroid.
  • Sedang menjalani pembedahan.
  • Sedang dijangkiti penyakit tertentu.
  • Orang biasa yang tidak menderita diabetes juga boleh terdedah kepada hiperglisemia, terutamanya jika dia sedang menderita sakit berat.


Tanda-tanda anda mempunyai kadar gula darah terlalu tinggi adalah badan terasa lelah, nafsu makan menggila, berat badan berkurangan, sering merasa haus, dan sering buang air kecil.


Jika kadar gula darah anda melebihi 350 mg / dL, gejala yang akan anda rasakan seperti perasaan mudah gelisah, tahap kesedaran menurun, sangat kehausan, penglihatan tidak jelas, dan pusing. Perubahan pada keadaan kulit juga boleh kelihatan, seperti memerah, kering, dan terasa panas.


Anda juga boleh mengalami jangkitan pada gigi dan gusi, masalah kulit, osteoporosis, kegagalan buah pinggang, kerosakan saraf, kebutaan, dan penyakit kardiovaskular.


Bacaan Gula Dalam Darah Menurun Dengan Vivix Shaklee


Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang sangat yang bersifat anti- radang. Anti radang bermaksud ia menahan segala bentuk serangan atau keadaan tidak normal pada tubuh, terutamanya punca masalah kencing manis.

Vivix bertindak untuk memastikan punca – punca kencing manis diatasi dengan selamat.A. Vivix Tingkatkan Insulin


Vivix bersifat anti radang yang menghalang sistem imun kita merosakkan ‘Beta Cell’ yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.B. Vivix Atasi Insulin Resistance


Masalah ‘Insulin Resistance’ ini banyak dipengaruhi oleh kadar guna dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita), maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarknya menjadi tenaga.

Jadi , Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah.

Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar guna kepada tenaga.C. Vivix Perbaiki Genetik


Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.D. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE


AGE ( Advance Glycation End Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritikal seperti kencing manis dan masalah jantung.

Oleh itu, anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.E. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka


Resvaratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ini membantu melawan serangan keatas luka yang menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Kesannya, pengamal Vivix mendapati luka lebih cepat sembuh dan tidak buruk.


Testimonial pengguna VIVIX yang Berjaya Menurunkan Gula Dalam Darah


Bagaimana mahu membeli VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Post a Comment

0 Comments