Kesan Kolesterol Tinggi

KESAN KOLESTEROL TINGGI


Kolesterol tinggi boleh menyebabkan atherosclerosis iaitu pengumpulan atau timbunan kolesterol dan bahan buangan lain didinding arteri. Ini akan menyebabkan terjadinya plak di dinding arteri yang menyempitkan laluan darah dan menyebabkan pelbagai komplikasi seperti:

1. SAKIT DADA


jika arteri yang membekalkan darah ke jantung dipenuhi plak, (arteri koronari), ini boleh menyebabkan anda mengalami sakit dada atau juga dipanggil angina.


Bayangkan inilah rupa arteri yang sihat dan yang penuh dengan kolesterol
2. SERANGAN JANTUNG


Jika plak didinding arteri tadi retak atau terkoyak, ini boleh menyebabkan gumpalan darah dibahagian tersebut dan boleh menghalang laluan darah ke jantung. Lebih teruk lagi jika ianya runtuh, serpihan tersebut boleh menghalang dan menyekat terus laluan ke jantung dan menyebabkan serangan jantung.


Video ini menunjukkan bagaimana serangan jantung berlaku apabila kolesterol menyekat laluan salur darah

3. STROK


Seperti juga dengan jantung, tetapi kali ini melibatkan laluan ke otak. Jika laluan ke otak terhalang, anda akan mendapat serangan strokTak sampai seminggu minum vivix kolesterol ayah yang tinggi kembali normal. 
Bacaan Kolesterol Turun dari Bacaan 8.6mmol/L kepada 5.6 mmol/L selepas pengambilan 2 botol Vivix secara Konsistent


Kredit to sumber asal : http://www.vitaminkita.net

Bagaimana Vivix membantu Menurunkan kolesterol Tinggi

Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.


Apabila kita mengambil Vivix, Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah.


Promosi VIVIX Twin Pack Yang Lebih Menjimatkan


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments