Tanda Tanda Diserang Sakit Jantung


Gejala-gejala Serangan Jantung

  • Serangan jantung adalah dikira darurat walaupun gejalanya ringan. Tanda-tanda amaran termasuk:
  • Rasa sakit atau tekanan di dada
  • Rasa tidak selesa merebak ke bahagian belakang, rahang, leher, tengkuk atau lengan
  • Loya, gangguan pencernaan, atau pedih ulu hati
  • Rasa lemah, letih, berdebar-debar, atau sesak nafas
  • Degupan jantung cepat atau tidak teratur

Wanita tidak selalu merasa sakit dada. Wanita lebih cenderung berbanding lelaki untuk rasa pedih ulu hati, hilang selera makan, keletihan atau penat, batuk, dan jantung berdebar. Gejala-gejala ini tidak boleh diabaikan. Semakin lama anda melambat-lambatkan rawatan, kerosakan pada jantung anda mungkin boleh menjadi kekal.Plak terhimpun di dalam arteri mempunyai struktur yang keras di luar dan lembut dan lembk di dalam. Kadang-kadang bahagian luar yang keras retak. Apabila ini berlaku, ia membentuk gumpalan darah di sekitar plak. Jika gumpalan darah ini membeku dan memblok arteri sepenuhnya, ia menghalang bekalan darah ke sebahagian jantung. Tanpa rawatan segera, bahagian otot jantung boleh rosak atau mati.


Akhirnya Ayah Mertua Tak Perlu Lalui Bypass Jantung
Awal bulan lepas ayah mertua dimasukkan ke hospital dan doktor bagi tahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah tersumbat. Sama ada kena masuk belon/angioplasty atau terus kena buat pintasan jantung/bypass.

Alhamdulillah petang doktor sahkan salur darah dah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah. Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah amalkan Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-ST, Omega Guard, CoQ Health dan Vivix. Memang niat supaya ‘clot’ di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi. -Aimi Syairah


* ini adalah berdasarkan pengalaman pengguna sendiri. 

Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Membantu Salur Darah Tersumbat Pada Jantung Hilang?

Dari Sumber http://www.webmd.com/

Resveratrol helps reduce inflammation, prevents the oxidation of LDL "bad" cholesterol, and makes it more difficult for platelets to stick together and form the clots that can lead to a heart attack.Resevratrol berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Adakah Minum VIVIX Tidak perlu Buat Bypass Atau Pembedahan Jantung?


Apapun anda dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan Pakar Jantung. Check sama ada keadaan anda masih ok atau kritikal. Vivix membantu memberi nutrisi pada badan dimana saluran jantung tersumbat disebabkan kolesterol . 

Sekiranya anda sudah membuat pembedahan jantung atau bypass, anda lebih memerlukan VIVIX. Ini kerana badan anda perlu lebih nutrisi untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas pembedahan, sistem antibodi, imunisasi badan lemah. Lagi mudah di jangkiti kuman atau penyakit lain jika anda tidak ambil nutrisi yang badan perlukan.


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar
Post a Comment

0 Comments