Posts

Showing posts from April, 2016

Cara Kuruskan Badan Tanpa Ubat

Image
Alhamdulillah, hari ini, ramai orang berjaya kuruskan badan dengan pengamalan makanan yang sihat dan amalkan teknik detox yang betul. Nak tahu betul ke tak betul ? Kita boleh tengok kesan dan testimonial, ada yang kurus, tapi tak sihat, tapi yang kat bawah ini, amalkan detoks parasit yang sihat dan berkesan. Memang hebat puan Ebby  kat bawah ini. Ambil masa lama, tapi kesabaran dia buat detoks ni makin lama makin cantik 

Cara Atasi Masalah Bongkok Tulang Belakang

Image
Memang masalah sikit pasal  bongkok tulang belakang. Orang tua biasanya akan ada masalah osteoporosis. Ada juga masalah lain, tulang belakang dan bengkok, tapi bukan bongkok, tapi biasanya kita ni banyak puncanya. Mungkin dari kecik dah kena, atau ada juga masalah lain seperti angkat berat, kurang kalsium dan sebagainya. Jadi bongkok nih memang akan jadi masalah dan buat tulang belakang korang jadi lebih bermasalah.


Dialisis Seumur Hidup Atau Bebas Dialisis

Image
SETIAP tahun, lebih daripada 3,000 orang penduduk Malaysia disahkan menghidapi penyakit kegagalan buah pinggang kronik dan menerima rawatan dialisis. Buat masa ini, lebih 15,000 penduduk Malaysia sedang menerima rawatan dialisis. Pada tahun 2010 ianya dijangka meningkat kepada 20,000 orang.



Apa itu dialisis?
Makanan yang kita ambil adalah untuk bekalan tenaga dan membaik pulih tisu-tisu badan sementara bahan kumuh dan buangan akan dialirkan keluar melalui darah. Darah bersama sisa buangan tisu badan akan ditapis oleh unit-unit kecil di dalam buah pinggang yang dikenali sebagai nefron. Melalui proses penyaringan ini, bahan buangan serta air berlebihan akan disalurkan keluar dari badan melalui air kencing. Namun, apabila unit-unit nefron ini rosak, maka daya tapisan bahan buangan akan berkurangan.

Rawatan dialisis akan membantu tugas-tugas buah pinggang yang rosak serta membantu pengeluaran lebihan air serta bahan-bahan kumuh dari darah dan membantu mengimbangi elektrolit dalam badan. …

Kanser Rahim Berlaku Seawal Usia 26 tahun Di Malaysia

Image
Menurut Pakar Ginekologi Onkologi Hospital Serdang Dr Andi Anggeriana Andi Asri, kanser rahim adalah salah satu kanser yang mampu dikesan seawal tahap satu. Malah bagi individu yang berusia di bawah 30 tahun, rawatan susulan mampu memberikan tahap penyembuhan pada kadar yang cepat serta tidak perlu menjalani pembedahan pembuangan rahim.


Walaupun di Malaysia kanser rahim berlaku seawal usia 26 tahun, ia tidak berbahaya selagi pesakit mengetahui perubahan diri mereka dan mendapatkan rawatan awal. Semakin awal mereka mendapatkan rawatan, peratusan untuk pulih sepenuhnya sangat cerah


Tanda Tanda Kanser Ovari atau Kanser rahim
1. Haid Selepas Menopaus Kanser rahim mudah dikesan disebabkan tanda yang sangat jelas terutama selepas wanita itu menopaus iaitu selepas ketiadaan darah haid. Antaranya, pendarahan yang berlaku selepas menopaus. Kebiasaannya wanita mengambil mudah apabila selepas menopaus, mereka didatangi haid semula.


Ramai mengambil mudah kerana menyangka ia darah haid. Sebab itu a…

Cara Nak Hilangkan Lemak Degil

Image
Salam sejahtera semua. Nak tahu tak apa tuh lemak degil ? Lemak degil ni ada kat badan kita. Ada satu lemak yang jelas nampak, tapi ada satu lagi ini, lemak yang betul-betul tak nampak, lagi degil melekat kat organ. Ye lemak ni orang panggil visceral fat. Takpa ini ada cedok sikit ayat power master zainul pasal visceral fat, jemput baca.


Petua Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Image
Salam sejahtera semua, kali ini kita bincang petua paling mudah nak turunkan darah tinggi. Saya tak cakap banyak, tapi nak turunkan darah tinggi jawapannya  kenalah jaga makan. Kalau tak jaga makan, memang sukar. Tapi selain itu ada lagi petua best dari en Fahmy celikvitamin nih, kat bawah nih dia dah beritahu rahsia dia.

Macam Mana Nak Jaga Jantung Supaya Sihat ?

Image
Salam sejahtera semua, ramai tanya dan risau, macam mana ye nak jaga jantung supaya  sihat ? Ok, jawapannya senang je. Kena jaga makan, kena jaga semua sekalilah. Tapi takpa, sebab entry ni banyak benda yang saya nak cerita, kisah pengalaman ayah puan Ainul Mustafa masuk IJN, dan macam-macam lagi. Ok jom baca lagi


Cara Hilangkan Kedutan Dengan Mudah

Image
Makan VIVIX Terpaksa muka, badan makin muda...




Ermmmmmm bila tengok gambar aunty ni (lebih senior dari mak saya) di wall Haji Roslan. Aduhhhhhhh terus rasa nak turun tangga buka peti sejuk minum VIVIX.


Beliau umur 60an. Pengamal supplement SHAKLEE tegar sejak 20 tahun. Dan kegemaran beliau ada ViVIx.

Mudakan! Silap-silap saya terpaksa panggil kakak.

Vivix memang kaya dengan antioksidan dan bertindak melindungi dan repair sel hinggalah tahap DNA.



In a recent study, the antioxidant strength of 1% resveratrol was compared to that of 1% idebenone.
Idebenone is a powerful pharmaceutical antioxidant. Its benefits include shielding the skin from environmental damage, improving the appearance of fine lines and wrinkles, reducing dryness, and smoothing skin texture.

The results of the study revealed that resveratrol had a stunning 17-fold greater antioxidant capacity than idebenone!


References 1. Baxter RA. Anti-aging properties of resveratrol: review and report of a potent new antioxidant skin care…

Bell Palsy Sembuh Dalam Masa 3 Minggu

Image
Vivix mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi. Vivix juga mengandungi Ellagic Acid iaitu sejenis bahan antikanser dan antiradang.


Polifenol dalam Vivix telah terbukti secara saintifik mampu mengurangkan AGE yang mana memberi impak kepada penyakit yang kronik. Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak).

Disebabkan itu, peranan Vivix untuk mengurangkan AGE agar dapat merawat masalah saraf kepada pesakit Bell Palsy.



Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?
Cara 1 Anda boleh terus klik keVIVIXini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara peng…

Resdung: Ubat & Rawatan paling Berkesan Yang Tidak Menyakitkan

Image
Resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah.

Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus


Sekiranya dibiarkan tanpa rawatan, resdung boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.
Serangan resdung berulang-ulang juga boleh berlaku. Pesakit selalunya diberikan rawatan antibiotik untuk menyembuhkannya tetapi penyakit datang semula sebulan dua kemudian.~ Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan
Kesan Dari Resdung yang Tidak Dirawat
Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mataJangkitan otak (meningitis)Sakit tekak yang kronikJangkitan tulang mukaMemburukkan keadaan lelahBerdengkur yang kronikJangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanakAlahan hidung atau hidung sensitifSelesema biasa yang melarat.
SUMBER


Punca ut…

Detox Tak Penting ?

Image
Tubuh kita diciptakan oleh Allah SAW dgn begitu hebat. Tubuh kita ni ada mekanisma tersendiri utk mempertahankan diri sendiri, merawat diri sendiri, menyingkirkan toksin, meneutralkan radikal bebas dan sebagainya. ia mampu bekerja sendiri tanpa bantuan sebarang pemakanan extra ataupun suplemen.

Vitamin Membantu Pesakit Alzheimer dapat Nutrisi Cukup Baru Badan Cergas, Otak cerdas

Image
Fakta yang anda perlu tahu adalah, sel otak manusia tidak akan bertambah lagi selepas dilahirkan. Jika DNA sel otak atau DNA sel neuron ini berterusan mati, pesakit Alzheimer sukar untuk pulih. Alternatif rawatan yang merawat terus ke DNA sel adalah dengan Vivix Shaklee

Buah Untuk Kurangkan Darah Tinggi

Image
Salam sejahtera, saya dapat satu soalan dari pembaca blog nih, ada ke buah yang bagus untuk buang darah tinggi nih? Atau makan buah macam biasa je ? OKlah, sebenarnya bila nak cerita pasal buah, ada je petua-petua orang lama yang suka amalkan makan buah kampung nih, tapi kali ini, saya nak share sikit pasal satu buah yang sangat hebat, iaitu buah Anggur Muscadine. 

Darah Tinggi Naik 200 ?

Image
Salam sejahtera semua, lama tak update blog ni, kasi bos saya yang update, puan Ainul Mustafa, saya tak update, buat kerja lain. OKlah, kalini bagi saya update pulak. Oklah, jom cerita pasal darah tinggi ini. Ada masalah tak ? Kenapa risau sangat ke darah tinggi naik sampai 200 ? Bahaya ke ? Oh ye sangat bahaya !!! Nak tahu apa nak buat kalau dah cecah 200 ? jom sambung baca.


Bacaan Kolesterol Turun , Kepala tak sakit lagi

Image
Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolesterol tidak melebihi 300mg sehari.


Bagi mereka yang menghidap penyakit jantung hendaklah menghadkan pengambilan kolesterol kurang dari 200mg sehari.

menu harian Malaysia amat tinggi kandungan kolesterol. Sebagai contoh:

Sarapan 2 keping roti canai : 350 mg Makan tengahari nasi lemak: 213 mg Makan malam char kue tiau: 235 mg 

Jumlah keseluruhan kolesterol makanan harian di atas adalah 798 mg, iaitu melebihi 3 kali ganda dari pengambilan harian yang di syorkan.



VIVIX BOLEH BANTU CONTROL THE ASTHMATIC ATTACKS?

Image
sebab apasebab apa VIVIX BOLEH BANTU CONTROL THE ASTHMATIC ATTACKS.

Sebelum tu kena tahu dulu fakta ini

--VIVIX 10x more potent than resveratrol.

--------

Kajian yang dibuat ni adalah berkenaan dengan anti-inflammatory (anti radang) effect of resveratrol dalam tikus yang ada penyakit asthma.

Result: 
- Resveratrol ni dia berfungsi inhibit semua bende alah chemical-chemical dalam badan yang boleh menyebabkan sistem pernafasan jadi hyperresponsive. Dia juge kurangkan penghasilan mucus (lendir). 

- Orang yang buat kajian ni jugak kate, kesan resveratrol ni sama dengan dexamethasone (ubat steroid yang kita bagi sebagai salah satu pencegah asthma).

Ok..tu jela...

Now saya dah faham kenapa akak tu kontrol je asthma dia bila dia amalkan VIVIX.
.
Kajian Mengenai Resveratrol Dalam Membantu mengawal Asthma

Kenapa Susah Nak Berhenti Merokok

Image
Kenapa perokok-perokok tidak hanya merokok rata-rata 2 hingga 3 tahun saja dan berhenti?

Rata-rata 70% perokok dah cuba berhenti merokok tetapi gagal. Setiap tahun rata-rata 40% perokok akan cuba berhenti merokok.

Antara faktor utama yang menjadikan usaha untuk berhenti merokok begitu sukar adalah ketagihan nikotin. Jika kita dapat lihat, mereka yang mencuba berhenti merokok akan mengalami simptom-simptom seperti cepat resah, marah, kecewa, merasa tidak selesa, hilang fokus, tidak bersemangat dan sukar tidur malam.

Gejala di atas adalah tanda-tanda ketiadaan atau pengeluaran nikotin. Nikotin di dalam asap rokok hanya memerlukan masa kurang dari 10 saat untuk sampai ke otak dan merangsang dopamin (reseptor untuk nikotin yang membuatkan perokok berasa gembira dan selesa)

Semakin lama otak akan memerlukan lebih banyak nikotin untuk membolehkan perokok berasa gembira. Namun begitu, kesan masa panjang akibat terdedah kepada nikotin akan terkesan dalam bentuk fizikal. Kerana itu, gejala di …

JERAGAT HILANG DALAM MASA 2 MINGGU

Image
JERAGAT HILANG DALAM MASA 2 MINGGU ++JERAGAT SUSAH NAK HILANG ++
> Masalah jeragat tak habis-habis..
> Muka makin gelap dan berkeladak
> Dah macam-macam krim pakai tapi muka bertambah gelap

Jeragat dari besar tahi lalat dah merayap 1 muka..

Kesannya :
- muka nampak gelap
- muka nampak tua sebelum umur
- jalan menunduk je malu
- pakai tudung sampai tutup pipi nak cover jeragat
- bedak tebal dan muka bercapuk
- muka jadi belang-belang dan tone warna tak sekata


Vivix ni kan bertindak dari peringkat sel dengan memperbaiki kerosakan oksidatif sel dan kerosakan tisu kulit kerana Vivix bertindak memperbaiki dari dalam sel.


Sebab kerosakan oksidatif sel dan kerosakan tisu kulit ini boleh menyebabkan jeragat dan kulit hilang lembapan. Sebab tu kita selalu lihat, mereka yang berjeragat semakin lama kulit mereka semakin nipis.







Beli VIVIX dan hilangkan jeragat dalam hanya 2 minggu sahaja




Ainul Mustafa 013-3612717 ainulfadzilah@gmail.com http://www.facebook.com/DietDietSihat http://jalanabad…

PENYAKIT GOUT |TANDA, RAWATAN DAN CARA PENCEGAHAN PENYAKIT GOUT

Image
Gout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin).



Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.
Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia, sejak zaman dahulu kala lagi.
Pada masa dahulu gout boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan, kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.

Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun.Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.



Tanda- tanda Gout 1.Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.

2.Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.

3.Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.

4.Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.

5.Sakit mungkin berlarutan berhari-…