Bagaimana VIVIX Membantu Pesakit Kencing Manis?

Apa punca Utama Yang Menyebabkan kencing Manis Berlaku?

Di dalam badan kita ada pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin. Kenapa kita perlu insulin? Insulin ni la yang akan buka pintu untuk bawa gula masuk ke dalam sel darah kita. Bayangkan gula terlalu banyak dan insulin sikit?Insulin bantu gula yang masuk dalam darah masuk ke sel untuk bertukar menjadi tenaga. Apabila insulin lemah, tidak cukup tetapi gula banyak macammana mahu bertukar ke tenaga. maka sebab itu la banyak gula dalam darah kita yang tiada fungsi malah bantu merosakkan banyak organ dalam badan.


Bagaimana VIVIX Membantu Pesakit Kencing Manis?

Ingat kembali punca utama kencing manis adalah apabila insulin tidak dapat dihasilkan dan isulin yang dihasilkan lemah, tidak berfungsi dengan baik . Jadi mesti la kita perlu rawat punca utama kan. Pankreas yang hasilkan insulin. Ini bermakna kita perlu pankreas yang sihat. 

Itu la tujuan kita ambil vivix dimana vivix berfungsi membina, merawat sel yang rosak.  Sel > Tisu > organ > Sistem > organisma ( manusia)

Jadi bila sel kita sihat , tisu dan organ juga sihat. Pankreas salah 1 organ dalam badan kita kan.

Bila 50% sel pancreas rosak, pesakit. akan mula dapat sakit diabetes, bacaan gula akan meningkat.

Tapi bila pesakit ni makan Vivix, sel-sel yang masih ada dalam pancreas akan ditingkatkan keupayaannya.

Bila % keupayaan pancreas meningkat, kawalan gula semakin baikkencing manis type 2 adalah disebabkan masalah rintangan insulin.

Apakah rintangan insulin?

rintangan insulin ini berlaku bila mana insulin yang dihasilkan oleh pankreas tidak dapat berpaut pd membran sel untuk buka laluan glukosa masuk ke sel utk digunakan.

umpamanya kunci yang tak dapat dibuka utk beri laluan pd glukosa, maka glukos akan meningkat dalam salur darah.

kepekatan gula dalam darah akan bertambah dan lama-lama akan menyebabkan berlakunya kencing manis.


jadi bagaimana pesakit kencing manis boleh mendapat kesihatan yang lebih baik apabila menggunakan vivix?


dalam vivix terdapat kandungan resveretrol.resveretrol adalah ibu kepada segala antioksidan dan ia dapat memperbaiki masalah rintangan insulin.bila rintangan dan kerosakan ini dapat diperbaiki, gula dalam darah akan stabil dan ini memberi sinar baru pada pesakit diabetes.

vivix bukan ubat. tapi menyelesaikan punca kepada masalah diabetes.


Kos Rawatan Suntikan Insulinkosnya mungkin bermula dari RM30 hingga ke RM200 sebulan dan ia tidak termasuk peralatan lain yang juga diperlukan untuk memantau kandungan gula dalam darah secara berterusan.

Berapa tahun kita mahu bergantung pada suntikan insulin sahaja? Ada yang bertahun sampai perut berlubang lubang. 


Mahukah Bebas Dari Suntikan Insulin Yang Tidak Selesa Itu? Menjalani kehidupan seperti orang biasa. malah Makin Sihat, Cergas , Makin muda
Anda masih nak biarkan orang kesayangan anda menderita selamanya dengan penyakit kencing manis? Setiap hari terpaksa suntik insulin dan jika dibiarkan kaki berlubang, bernanah sehingga kena potong?

Mari kita usaha memabntu mereka dengan supplemet VIVIX yang banyak membantu pesakit kencing manis kembali ceria dan bebas suntikan insulin 


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments