Cara Nak Hilangkan Lemak Degil

Salam sejahtera semua. Nak tahu tak apa tuh lemak degil ? Lemak degil ni ada kat badan kita. Ada satu lemak yang jelas nampak, tapi ada satu lagi ini, lemak yang betul-betul tak nampak, lagi degil melekat kat organ. Ye lemak ni orang panggil visceral fat. Takpa ini ada cedok sikit ayat power master zainul pasal visceral fat, jemput baca.


visceral fat

Apa Itu Visceral Fat ?

Lemak yg mendap di celah-celah organ, celah-celah salur darah dan selit-selit bawah kulit. Pendek kata, visceral fat yg tinggi bawa kesan buruk pada tubuh dalam jangkamasa panjang. Dan sebab kesannya cuma kelihatan dalam jangkamasa panjang, tak ramai yg ambil peduli tentang masalah ini.

Siapa Yang Perlu Peduli Visceral Fat ?

Yang tak berapa kurus (aka body fat terlalu tinggi) memang cukup obvious lah kan ? Tapi yang kelihatan kurus pun usah selesa sangat. Pernah dengar kan "badan kurus tapi tinggi kolestrol".

Wanita yg sedang breastfeed anak agak selamat sebab sentiasa burn kalori yg agak tinggi. Yang tak breastfeed (laki/perempuan) dah kena start jaga. Kalau malas nak jaga, sila beranak lagi dan lagi dan lagi. Hehehe

Lelaki Memang Malas ?

Tapi dalam banyak-banyak, golongan suami yang paling tak kesah sekali pasal visceral fat ni. Sebab laki ni tiada nak pressure pakai baju lama-lama yang dah ketat mcm orang perempuan (apa barang pakai baju lama, baju baru la cun), kanan kiri atas bawah kawan-kawan semua sama cumel aka perut ke depan sikit (lagi buncit lagi happy katanya) dan nak bersukan ? Sori bang, keje banyak, dok dang nak jogging ke ape ke. Lebih gusar kalau ciri-ciri ini ada kat suami-suami kita. Letih weih nak pujuk laki buang lemak. Lemak adalah ASSET bagi mereka.

Apa Isteri Boleh Buat ?

Kalau belum buat detox, cepat-cepat lah buat. Tak payah nak tunggu tengah bulan pun xpe. Raya dah nak dekat ni. Lagi awal kita mula lagi banyak Kilo dan Inci yg kita boleh buang tau dan lagi cerah sinar iman di muka. Wow! 

Sambil kita dah berjaya detox & cuba nak eatclean, libatkan juga suami sama makan. Supaya sama-sama sihat. Tak mahu lah kita je yg sihat cun melecun kan? Kan best kalau gambar raya tahun ni sama-sama selim melim. 

Jom Detox Dengan Vivix Shaklee

Yang kat atas tuh nasihat Zainul kepada para para isteri itu, dan jugak pada suami jugak. Tapi itulah, macam mana nak detox ye ? Ok takpa, jawapan dia senang je, set detox kan ada. Apa kata korang layan set detox, amalkan dari sekarang. Nak tahu apa kesan dia bila detox dengan Vivix ? Ye memang boleh buang kesan lemak degil kat badan. Boleh tengok testimonial di bawah.


detox lemak


kurus dengan mudah


minuman untuk kurus


Jom Order VIVIX

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara