Darah Tinggi Naik 200 ?

Salam sejahtera semua, lama tak update blog ni, kasi bos saya yang update, puan Ainul Mustafa, saya tak update, buat kerja lain. OKlah, kalini bagi saya update pulak. Oklah, jom cerita pasal darah tinggi ini. Ada masalah tak ? Kenapa risau sangat ke darah tinggi naik sampai 200 ? Bahaya ke ? Oh ye sangat bahaya !!! Nak tahu apa nak buat kalau dah cecah 200 ? jom sambung baca.


darah tinggi naik 200


BAHAYA  DARAH TINGGI

Korang tahu dah kan ? Darah tinggi nih semuanya boleh sebabkan pelbagai penyakit, sakit jantung dan strok. Hoo, cukuplah, darah tinggi ini, habis sukar dibuatnya, kalau tak jaga. Amacam, korang pernah dengar cerita tak pasal ajal masa khutbah ? Semuanya pasal darah tinggi, bebaru ni, pasal bekas ofismate puan Ainul, terkena strok, mesti tak lain dan tak bukan, ada darah tinggi. Sakit teramatlah, kalau tak jaga, saya pun ada sikit. Jadi memang bahaya, sebab dia senyap je.

PUNCA DARAH TINGGI

Banyak punca darah tinggi ini, apa penyakit pun kena tahu punca jugak. Biasa orang kata STRESS ini pembunuh nombor 1 di Malaysia, betul ke ? Ye memang betul. Stress memang boleh sebabkan penyakit 3 serangkai, kalau tak boleh manage stress dengan baik, jawabnya, badan akan selalu tak sihat, dan penyakit macam-macam datang. Selain dari stress, korang boleh baca lagi sebab lain yang mungkin mengundang bacaan tekanan darah yang tinggi. Antaranya mungkin berat badan korang sendiri yang makin comel macam doraemon.



APA NAK BUAT KALAU BACAAN SAMPAI 200 ?

Memang cara pertama ialah pergilah jumpa doktor, hahahha, setelkan balik cepat cepat, kalau takut doktor rasa korang ada penyakit yang sangat kronik, dan perlukan penjagaan khas oleh doktor dan nurse nurse yang lembut cantik akan menemani korang di wad hospital. Tapi jangan lupa, benda terbaik ialah cegah dulu sebelum terkena 200. Nak diceritakan, kalau nak terbaik punya, korang cubalah VIVIX SHAKLEE. Hahhaha, tengok gambar  testimonial ini. memang power kan ? Hahhaha, jadi memang senang. Tapi korang jangan sampailak tunggu 200 baru nak telan vivix, tapi ambillah vivix ini, untuk kesihatan berpanjangan. Nak cerita pasal darah tinggi minum vivix banyak, cuba korang buka satu satu link yang saya bagi nih:



JOM ORDER VIVIX

Jangan sampai nak tunggu bacaan tuh 200 barulah terhegeh hegeh nak jaga kesihatan dan sebagainya. Kena jaga makan, dan pergi senaman, setiap hari, barulah badan sihat. Jadi ada 2 cara mudah bagi korang semua nak dapatkan vivix ini dengan harga yang terbaik beserta value terbaik.


Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara