Saturday, April 23, 2016

Macam Mana Nak Jaga Jantung Supaya Sihat ?

Salam sejahtera semua, ramai tanya dan risau, macam mana ye nak jaga jantung supaya  sihat ? Ok, jawapannya senang je. Kena jaga makan, kena jaga semua sekalilah. Tapi takpa, sebab entry ni banyak benda yang saya nak cerita, kisah pengalaman ayah puan Ainul Mustafa masuk IJN, dan macam-macam lagi. Ok jom baca lagi


tips jaga jantung


Pengalaman IJN


Memang korang baca sendiri pengalaman macam mana nak masuk IJN, hoo, jadi kenalah jaga kesihatan, kos di IJN ni bukan nya murah, lagi-lagi kalau takda duit, hoo, sukar woo. Jadi, korang kenalah jaga kesihatan, Nak tahu lagi pasal cerita di IJN, apa kata korang baca sendiri kat sini.

Faktor Membuatkan Jantung Bermasalah

Sebenarnya, ada banyak faktor yang saya boleh ceritakan, tapi nak dikatakan tuh, apa kata korang boleh pertimbangkan faktor dibawah, ye, memang sukar nak jaga jantung kita, tapi benda nih, kalau tak jaga, korang boleh kena serangan jantung, silap-silap kena buat bypass.


  1. PERMAKANAN - makan kalau tak jaga, memang akan ada masalah, jawabnya ada visceral fat dan macam-macam lagi,
  2. SENAMAN - kalau kurang bersenam, memang  jantung sukar nak pam darah, tapi kekadang kita nih tak kuat semangat, lembiklah, dan macam-macam lagi
  3. KOLESTEROL - sebab tak jaga makan, kolesterol boleh rosakan jantung kita, dengan membuat laluan darah kita tak sempurna.
  4. DARAH TINGGI - ini satu masalah sampai boleh jantung kita  kena pam darah kuat dari yang biasa,
  5. BERAT BADAN - berat badan problem, jaga -jaga sikit, jangan sampai sakit sebab kegemukan, orang kurus belum tentu  sihat, orang gemuklah lagilah, confirm tak sihat
  6. ROKOK - hisap rokok banyak-banyak, boleh rosakan organ dalaman, jadi kenalah berhenti merokok, tapi semua  ada masalah nih.

VIVIX - Atasi Setiap Masalah Kesihatan

Pernah terfikir tak korang ada semua  masalah kat atas ? Hoo gile tak ? Mana tak gile, sebab masalah kat atas tuh macam-macam. Ada tak solusi nak selesaikan masalah  kat atas nih. Semua  sekali ? Ye memang ada, sebab tuh saya nak anda rasa kenikmatan VIVIX  shaklee. Nak diceritakan dalam blog nih, banyak sangat kebaikan dan manfaat yang korang boleh dapat. Semuanya melalui kajian saintifik dan formula yang hebat untuk membuatkan korang lebih sihat. Jom tengok testimonial kat bawah ini, dari turun berat badan, bertenaga, sampailah  nak berhenti merokok, semuanya telan VIVIX.


ubat halang ketagih rokok



kurus dengan sihat


cara nak bertenaga


rawatan darah tinggi


kolesterol tinggi jadi rendah


Jom Order VIVIX Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

No comments:

Post a Comment