Resdung: Ubat & Rawatan paling Berkesan Yang Tidak Menyakitkan


Resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah.

Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinusSekiranya dibiarkan tanpa rawatan, resdung boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.

Serangan resdung berulang-ulang juga boleh berlaku. Pesakit selalunya diberikan rawatan antibiotik untuk menyembuhkannya tetapi penyakit datang semula sebulan dua kemudian. ~ Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan

Kesan Dari Resdung yang Tidak Dirawat


  1. Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  2. Jangkitan otak (meningitis)
  3. Sakit tekak yang kronik
  4. Jangkitan tulang muka
  5. Memburukkan keadaan lelah
  6. Berdengkur yang kronik
  7. Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  8. Alahan hidung atau hidung sensitif
  9. Selesema biasa yang melarat.
Punca utama resdung adalah disebabkan virus, bakteria atau kulat (fungus). Semakin banyak kes resdung kulat dijumpai akhir-akhir ini, baik pada pesakit biasa atau mereka yang ada kompromi imuniti (ralat sistem pertahanan badan).Penemuan Klinik Mayo pada 1999 mendapati, ada kulat pada 96 peratus pemeriksaan sampel hingus dari sinus pesakit sinusitis kronik. Ini bermakna ramai daripada pesakit sinusitis kronik mempunyai resdung kulat atau penyakit itu menjadi pemula kepada resdung kulat.

oleh DR MOHAMAD HAMZAH - Penasihat Pembedahan Telinga, Hidung dan Tekak (ENT), Hospital Pakar Perdana, Kota BharuJadi untuk merawat punca utama resdung mesti la sistem imun badan kita yang kuat menentang virus, bakteria kanALFALFA COMPLEX– Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
– Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX– B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
– Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
– Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
– Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C

– Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
– Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
– Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
– Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
– Meningkatkan pertumbuhan tisu.VIVIXVivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel yang kecil di dalam badan kita. Jadi, sel-sel yang mudah mengalami keradangan sehingga mencetuskan masalah resdung dapat diperbaiki supaya menjadi sel yang sihat. Jadi masalah resdung dapat di atasi dengan lebih berkesan.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*Bagaimana mahu membeli vitamin ini?


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments